Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

“Pitala me šta je najjeftinije… Steglo me je oko srca”: Samohranoj majci darovao drva za zimu

Nemojte propustiti

Steglo me je oko srca i prisjetio sam se dana kad sam i ja proživljavao teške dane i živio na ulici, rekao je Marinko Vuletić iz okolice Rijeke.

Marinko Vuletić nije mogao odoljeti samohranoj majci koja je od njega naručila najjeftinija drva za ogrjev. Darovao je i njoj i drugim porodicama po dva metra drva za zimu

U razgovoru sam doznao kako ponekad, kad poplaća sve račune, ima dana kad joj djeca nemaju šta jesti.

Steglo me je oko srca i prisjetio sam se dana kad sam i ja proživljavao teške dane i živio na ulici, rekao je Marinko Vuletić iz okolice Rijeke.

Prepričao je tako razgovor sa samohranom majkom troje djece koja je vidjela oglas da Marinko prodaje drva.

Marinko Vuletić, Foto: Screenshot

Pitala ga je, tvrdi, šta je najjeftinije što joj može ponuditi budući da živi s djecom i majkom od samo 3000 kuna (790 KM) mjesečno, piše 24sata.hr.

Marinko joj je odlučio darovati dva metra drva.

– Osjećao sam se ispunjeno kad sam na licu njene djece vidio zadovoljstvo i osmijeh. To me potaknulo da od svojih primanja izdvojim za pomoć za još tri porodice te sam to objavio u riječkoj grupi na Facebooku, gdje sam pozvao potrebite ljude da mi se jave.

Tad je krenula lavina novčanih donacija sa svih strana, iz naše i ostalih evropskih zemalja. Od donacija se uspjelo prikupiti još 20 metara drva, koja će biti podijeljena još deset porodica, prenose 24sata.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo