Četvrtak, 25 travnja, 2024

“Pitam ženu šta se dešava, ona mi kaže da se udaje”: Edina i njihovo sedmoro djece supruga ostavila zbog ljubavi sa Fejsbuka

Preporučeno

– Babo ovo nije zaslužio, to sam rekla i na sudu. Sad još samo da ga oženimo. Za par godina sam će ostati. Šta će onda? – priča Eldina koja je na sudu stala na očevu stranu.

Iz sela Zlokići kod Travnika, stiže dirljiva priča. Adilović Edin ostao je sam sa svojom djecom, nakon što ga je žena iznenada ostavila. Edin ima sedmoro djece, troje su stariji i žive daleko, te on u kući živi sa četiri maloletne kćerke. Kaže da ne bi nikada pomislio da će ga zadesiti ova situacija, jer je po njegovim riječima sve bilo kako treba.

Upravo se čita:  Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

– I meni je bilo prvih 15 dana nezgodno i ružno, naš narod je svašta pričao. Nađe se čovjek u neobranom grožđu. Bila je Štraparijada, mene je čovjek na druženju pitao da li sam normalan, šta je sa mnom. Pričalo se da mi se žena udaje… Šta da kažem, razbije se nešto o glavu, poklopi te za šta nisi kriv… Ja došao kući, pitam nju šta se dešava, kaže ona meni da se udaje i da je to završena priča, da na sve ličim, samo na čovjeka ne ličim – objašnjava Edin trenutak kad je shvatio da će ga supruga zaista i ostaviti.

Upravo se čita:  Nesreća u BiH: Mladić (20) pao s konja, ljekari se bore za njegov život

Kćerke, koje su veliki ljubitelji konja i jahanja, ostale su uz oca, svjesne da potez koji je majka napravila nije smio da se desi.

– Babo ovo nije zaslužio, to sam rekla i na sudu. Sad još samo da ga oženimo. Za par godina sam će ostati. Šta će onda? – priča Eldina koja je na sudu stala na očevu stranu.

Upravo se čita:  Putnici u nevjerici posmatrali dramu pri povratku iz Njemačke u Bosnu i Hercegovinu: Vozač autobusa se potukao sa putnikom zbog pasoša

Edin je ipak, uprkos svemu ostao vedrog duha, kao i njegove kćerke i majka. Kaže da je bez obzira na sve sretan čovek, jer pored sebe ima najveće blago, svoju djecu i svoj krov nad glavom.

– Samohrani sam babo, žena me ostavila i to je to. Ona je sama pala i sama se ubila. Nema vraćanja nazad – dodaje Edin u videu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas