Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Pjanić i De Rossi glavna osovina Rome za gradski derbi

Nemojte propustiti

U ponedjeljak fudbalere Rome očekuje veliki gradski derbi protiv Lazija, koji je sinoć „ranjen“ na gostovanju kod Fenerbahcea u Istanbuluu u okviru červrtfinala Europa lige.

Pjanic- De Rossi1Dosta igrača Vučice u proteklom periodu je imalo problema sa povredama, a među njima i bh. reprezentativca Miralem Pjanić. Ipak, Mire bi se zajedno sa Marquinhos i Destrom trebao naći makar na klupi u duelu sa nebesko-plavima. Ipak, prema pisanju laroma24.com medicinsko osoblje Vučice čini napore kako bi osposobili svoje fudbalere za gradski derbi i smanjili mogućnost obnove povrede.

Iako je u porazu od Palerma odigrao cijelo drugo poluvrijeme, u Romi računaju da bi Pjanić na terenu stadionu Olimpico, po prvi put nakon povrede koju je doživio 3. marta, mogao provesti svih 90. minuta, te da će uz De Rossija biti pogonska snaga Andreazzolijeva 4-3-2-1 sistema.

Pored gore pometnug tria i Florenzi će konkurisati za sastav, nakon nategnuća mišića u meču sa Palermom, dok je Nico Lopez čini se daleko od potpunog oporavka.

(Sport Centar)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Diana Jović-Cvjetinović uhapšena zbog pokušaja otmice direktora DNS-a; Motiv bi mogao biti njihov spor zbog pola miliona KM

Diana Jović-Cvetinović iz Bijeljine, koja je uhapšena zbog pokušaja otmice poznatog advokata Miloša Stevanovića, s njim je već duže...

Možda vas zanima i ovo