Srijeda, 12 svibnja, 2021

Pjesma srebreničkog hora postal dječija himna u svijetu

Nemojte propustiti

Snimljen je spot za pjesmu “Voli ljude” srebreničkog dječijeg hora “Kuća dobrih tonova”, u čijem je izvođenju na engleskom jeziku učestvovalo više od 1.000 djece iz 15 zemlja svijeta.

U “Kući dobrih tonova” kažu da je u proteklih šest mjeseci na 20 lokacija širom svijeta sniman spot za pjesmu čije su osnovne poruke prijateljstvo, ljubav i razumijevanje među ljudima.

Osim djece iz srebreničkog hora, u snimanju spota učestvovali su horovi iz Novog Zelanda, Južnoafričke Republike, Vijetnama i još 12 zemalja.

“Mladi iz različitih podneblja, sa različitim kulturama i običajima, upućuju zajedničku poruku prijateljstva, mira, jedinstva i harmonije u svijetu”, rekao je vođa srebreničkog hora Ismar Porić, koji je pokretač ove inicijative i producent neobičnog i jedinstvenog projekta.

On ističe da, uprkos ratovima i stradanjima u svijetu, ipak, postoji nada koja se kroz zvuk pjesme čuje i na mjestima gdje vlada nasilje i siromaštvo, dajući vjeru da će svijet postati bolji.

“Voli ljude” zajednička je poruka nade u bolju budućnost koju djeca doživljavaju pjevajući tu “himnu”, ali i učestvujući u radu EI Sistema pokreta koji je formiran 1975. godine i okuplja više od milion djece iz 65 zemalja.

Srebrenički dječiji hor pjesmu je snimio 2014. godine kao poziv za pomoć žrtvama poplava u BiH, a kasnije ju je izvodio prilikom posjete pape Franje Sarajevu, na konferenciji o zapadnom Balkanu u Beču i na više svečanosti u raznim krajevima BiH.

Pjesma je postala hit i globalna himna djece koja su u Sistemu horova u svijetu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Slovenija se ubrzano vraća u “normalu”, zelena faza već početkom juna

Ulazak u zelenu fazu znači da se broj dnevnih zaraza smanjio na manje od 300 te donosi skoro potpunu...

Možda vas zanima i ovo