Utorak, 11 svibnja, 2021

Pjevač Rizo Hamidović: Ako mi je BiH okrenula leđa, Srbija nije. Vučić mi je poslao 100 eura!

Nemojte propustiti

Pjevač Rizo Hamidović govorio je u intervjuu za Express. On je rekao kako mu je predsjednik susjedne Srbije, Aleksandar Vučić, poslao 100 eura. Osvnuo se na to kako pjevači i muzičari žive u vrijeme korone.

-Evo, mi pjevači smo nešto i uštedjeli, a šta je sa muzičarima, koji i nisu imali velike dnevnice. Naravno, da ima i ugroženijih od nas. Ja se ne žalim i nemam ni prava na to. Ali, ako mi je BiH okrenula leđa, nije Srbija. Meni je Vučić poslao 100 eura. Ja sam i u Srbiji prijavljen, pa kako su pomogli njihovim pjevačima, pomogli su eto i meni – rekao je Hamidović.

Pjevači o kojima se nekada mnogo pisalo, danas su se povukli u osamu, ili vrijeme provode sa svojom porodicom zbog pandemije. Onaj koji samom sebi najbolje zna da ugodi je popularni Tajo – Rizo Hamidović.

-Ja najviše volim da svoje vrijeme provodim u mojoj vikendici na padinama Igmana u Kasetićima. Tamo sam nekako najmirniji i najrahatniji. Naravno, kada sam u Sarajevu tu sam sa suprugom i kćerkom, a viđam se samo sa onim prijateljima koji mi leže na srcu i zbog kojih se ni pandemije ne bojim. Ovih dana sam baš tužan, jer mi je umro dobar prijatelj, bio je mlad. Umro je od koronavirusa. Zbog toga me sve to toliko i nervira, plaši na neki način, ali sa druge strane vjerujem u tu neku sudbinu, pa kako nam bude – rekao nam je Hamidović.

Na našu konstataciju da ni estrada više neće biti kao prije pandemije, Rizo je imao spreman odgovor:

-Ima Njemačka, Austrija, tamo im treba dosta ljudi za rad na građevini, pa neka se jave. Mladi su, snažni su, mislim na ove mlađe pjevače, pa neka se prijave i neka rade. Kome više da glume? Nije se prije pandemije moglo pričati sa njima. Hvalili se kućama, vilama, bijesnim automobilima, milionskim kreditima, a sad su dobili „po ušima“. Kada se samo sjetim kako smo mi nekada imali zajedničke turneje, zajedno putovali, družili se, a prije ovog kijameta, ova mladež sa jednim hitom, udarali se, busali se u prsa kako zarađuju velike pare za jednu noć, a sada se raskukali, kako nemaju za života. Kako se situacija odvija, ni od ove godine nema ništa od nastupa. Ali, mene to ne brine, ja od dragog Allaha samo zdravlje tražim, za mene i moju porodicu.

Pa, ko je po Vama onako najbolji u BiH?

-Iskreno, a ja govorim baš onako kako i jeste, u BiH postoje dva pjevača koji su u stanju da zbog svoje popularnosti, poštenja, kulture, pjesama, hitova, u svakom momentu mogu i TV Dnevnik da prekinu. A, to su Hanka Paldum, moja Hana i Halid Bešlić. A, Ibro Selmanović i Ferid Avdić pjevaju tako dobro da po njihovom glasu, violinu možeš da štimaš. Ali, naši pjevači se niti poštuju, a niti cijene u BiH, a tu prije svega mislim na elektronske medije, ali o tome ću da pričam neke druge prilike i sve ću javno da ih prozovem. Jer dosta je više na državnim televizijama šikaniranja pjevača iz BiH.

Šta Vas nervira na estradi?

-Najviše me boli i nervira skrnavljenje sevdalinke. Nema čovjeka koji više voli da sluša sevdah od mene, ali kada čujem danas ko je sve pjeva i na koji način je pjeva, meni se plače. Moja doktorica za sevdah mi je rekla, da sam ja sevdalinku otpjevao na svoj način. A , ako je ona to rekla onda je tu za mene kraj. A, riječ je o Hasibi Agić. Izgubili smo kredibilitet i po pitanju sevdaha.

Država BiH je u ovim teškim vremenima okrenula leđa pjevačima i muzičarima, nema nikakve pomoći?

-To je strahota. Evo, mi pjevači smo nešto i uštedjeli, a šta je sa muzičarima, koji i nisu imali velike dnevnice. Naravno, da ima i ugroženijih od nas. Ja se ne žalim i nemam ni prava na to. Ali, ako mi je BiH okrenula leđa, nije Srbija. Meni je Vučić poslao 100 eura. Ja sam i u Srbiji prijavljen, pa kako su pomogli njihovim pjevačima, pomogli su eto i meni.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Muriz Memić poručio Alisi Mutap: Sad spavaj u tenama ili u japankama, pošto će ti šnjure uzeti na vratima

Memić tvrdi da ga cijela ova priča oko njene tužbe izuzetno ljuti, u situaciji kada se godinama bori da...

Možda vas zanima i ovo