Subota, 27 studenoga, 2021

Plamenko Čustović predsjednik Vijeća RAK-a

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije BiH održalo je danas konstitutivnu sjednicu na kojoj su izabrani predsjednik i potpredsjednik Vijeća Agencije.

Za predsjednika Vijeća izabran je Plamenko Čustović, dok je Zoran Tomić izabran za potpredsjednika.

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH održanoj 5. novembra 2013. godine, zastupnici su imenovali članove Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije: Zoran Tomić, Nino Ćorić, Ljubo Božović, Miloš Šolaja, Plamenko Čustović, Mirza Milišić i Faruk Borić.

Član 39. Zakona o komunikacijama između ostalog navodi: “Vijeće Agencije sastoji se od sedam članova koje predlaže Vijeće ministara BiH na osnovu liste kandidata koju je utvrdilo Vijeće Agencije, koja će sadržavati dvostruko više kandidata od raspoloživih mjesta, a imenuje ih Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine. Članovi Vijeća Agencije imenuju se na osnovu svojih ličnih sposobnosti kao pojedinci koji imaju pravno, ekonomsko, tehničko ili drugo relevantno iskustvo i stručnjaci su u oblasti telekomunikacija, odnosno emitiranja, a na period od četiri godine”.

Značajno je istaći, da Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije određuje smjernice u vezi sa strateškim pitanjima implementacije politike.

Vijeće takođe usvaja metode rada i pravila za oblasti elektronskih medija i telekomunikacija. Uz to, Vijeće ima funkciju žalbenog tijela kojem se podnose žalbe protiv odluka Regulatorne agencije za komunikacije, saopćeno je iz te agencije.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo