Srijeda, 18 svibnja, 2022

Plan s Tegeltijom u New Yorku je propao, Milorad Dodik sada putuje u Brisel

Nemojte propustiti

Milorad Dodik u Brisel putuje umjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije, koji je ranije otputovao u New York 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik otputovao je u Brisel na neformalnu večeru koju za šest lidera sa Zapadnog Balkana večeras organizuje visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell.

Dodik u Brisel putuje umjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije, koji je ranije otputovao u New York s namjerom da na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a govori o situaciji u BiH, iako je ranije najavljeno da će se uime BiH obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Iz Delegacije EU u BiH saopćeno je da će Borrell održati neformalnu večeru za šest lidera sa Zapadnog Balkana, u okviru tradicije zajedničkih susreta dva puta godišnje.

Najavljeno je da će se razgovarati o budućnosti regiona i najvećim izazovima sa kojima se suočava, kao i da će jedna od tema biti “pitanje novog sigurnosnog okruženja u Evropi, u svjetlu nezakonite invazije Rusije na Ukrajinu”.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loše vijesti iz Brisela za Srbiju – Vučić saziva sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost

Iz Brisela za Srbiju stigle loše vijesti, prenose mediji. Naime, ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala Švarc predaće...

Možda vas zanima i ovo