Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Neugodno iskustvo Sarajlije: Platio 16.000 KM za odmor u turskom hotelu koji se još gradi?

Nemojte propustiti

Mursel Sulja iz Sarajeva javio se jučer redakciji “Dnevnog avaza” da bi se požalio na neugodno iskustvo koje je doživio ljetujući sa sarajevskom turističkom agencijom “Fibula”.

Sulja je s porodicom rezervirao ljetovanje u Turskoj, gdje je stigao prije tri dana, a za koje je izdvojio 16.000 KM. No, Sulja ističe da nije zatekao ono što su mu iz agencije obećali.

– Svake godine odsjedao sam u istom hotelu. Na nagovor uposlenih u “Fibuli”, ove sam godine pristao da s porodicom odsjednem u novosagrađenom hotelu koji je bio i najskuplji u ponudi. Međutim, neprijatno sam iznenađen onime što me dočekalo – priča nam Sulja.

Hotel “Kaya Pallazzo” u Beleku, gdje su se smjestili, kaže Sulja, još je bio u fazi gradnje, a uslovi smještaja su katastrofalni.
– Majstori rade, buše, kucaju. Sve je vrlo prljavo. Ne mogu izaći ni na bazen i već dva dana smo zarobljeni u sobi. Klima i televizija nisu u funkciji, staklo na prozorima je puknuto – tvrdi Sulja.

On dodaje da je pozvao agenciju “Fibula” žaleći se na uslove smještaja koji su mu osigurali. Od njih je dobio odgovor da mu “mogu srediti premještaj u drugi hotel, ali da će za to morati doplatiti 12.500 maraka”.

– To je hotel koji ima 1.000 soba, ali nema uopće gostiju. Znači, hotel u koji su me smjestili nije bukvalno ni otvoren. Htjeli smo odsjesti u istom hotelu kao i lani, ali su nas iz “Fibule” nagovorili da uzmemo baš ovaj i jutros (jučer, op. a.) dočekalo me pred sobom deset majstora koji su kuckali čekićima. Ovo je užas, jer su se i majstori potukli pred našom sobom – žali se Sulja, tvrdeći da je situaciju u kojoj se zadesio s porodicom vrlo stresna.

belek-hotel

Kontaktirali smo agenciju “Fibula”, gdje su nam rekli da su dobili žalbu od porodice Sulja, naglašavajući da su ih smjestili u izvanredan hotel s pet zvjezdica. Emir Čabaravdić iz “Fibule” potvrdio je da je Sulja u hotel “Kaya Pallazzo” otišao na preporuku agencije.

– Problem s tim hotelom je što nije baš skroz završen. Bio sam tamo prošle sedmice. Hotel je izvanredan, usluga jako dobra, a neke sitnice van hotela se još dorađuju, kao što su prilazni put, reklama na hotelu… Porodici smo ponudili premještaj, ali nisu pristali na doplatu koja je normalna i koja iznosi 10.716 maraka – naveo je Čabaravdić.

Izvor: Dnevni avaz

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo