Subota, 27 studenoga, 2021

Plavi dijamant Oppenheimer prodan za rekordnih 57,54 miliona dolara

Nemojte propustiti

Plavi dijamant Oppenheimer prodan je u srijedu navečer u Ženevi za rekordnih 57,54 milijuna dolara, čime je postao najskuplje prodan obrađen dragi kamen na svijetu.

Nakon 20 minuta dražbe i bitke između dva kupca koji su ostali anonimni, izvanredan dragulj ugrađen u prsten i težine 14,62 karata prodan je za 50,6 milijuna dolara, a ukupna cijena obuhvaća i troškove provizije. Time je potučen prethodni rekord, a držao ga je dijamant “Blue Moon of Josephine” od 12,03 karata koji je bio prodan za 48,4 milijuna dolara u studenome 2015. u Ženevi, javlja Hina.

Dijamant Oppenheimer, žive plave boje, dio je kolekcije slavnog londonskog draguljara specijaliziranog za dijamante sir Philipa Oppenheimera koji nadzire svjetsko tržište dijamanta putem poduzeća De Beers. Iskopan je u rudniku Premier u Južnoafričkoj Republici gdje je 1905. bio pronađen najveći dijamant na svijetu Cullinan.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo