Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Plavni talas Dunava stigao u Srbiju

Nemojte propustiti

Plavni talas Dunava stigao je danas na teritoriju Srbije i na potezu od Bezdana do Bogojeva proglašena je redovna odbrana od poplava, saopšteno je iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Foto: Agencije
Foto: Agencije

U Sektoru ocjenjuju da je situacija pod kontrolom i da za sada, nema potrebe za proglašavanjem vanredne situacije.

Sve područne jedinice Sektora za vanredne situacije uz vodotok Dunava su u pripravnosti i preduzimaju preventivne i operativne mjere na odbrani od poplava.

Sa obzirom na to da postoji procjena da rubni dijelovi mjesta Banaštor i Čerević u opštini Beočin mogu biti ugroženi, opštinski Štab za vanredne situacije u stalnom je zasjedanju i spreman da reaguje, navodi se u saopštenju.

Grad Sombor je pozvao vlasnike vikendica u priobalnom dijelu Dunava da izmjeste stvari i opremu koja se nalazi u prizemlju objekata.

Meteorolozi najavljuju dalji porast vodostaja Dunava u njegovom slivu, uzvodno od Srbije, što će vjerovatno usloviti dostizanje nivoa vanredne odbrane od poplava i na teritoriji Srbije, poručeno je iz Sektora.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo