Nedjelja, 21 travnja, 2024

Plenković: HDZ i HNS idu s Osmorkom ne bi li s njima napravili ono što se nije moglo sa SDA

Preporučeno

– Očito da Hrvatski narodni sabor i HDZ sada ide sa Osmorkom, ne bi li s njima se napravilo ono što se očito nije moglo napraviti sa SDA – kazao je hrvatski premijer

Premijer Hrvatske Andrej Plenković govorio je za HRT o, između ostalog, kandidatskog statusa Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji, te pregovorima o formiranju vlasti.

Upravo se čita:  Bećirović: Bosna i Hercegovina je nepokoriva i junačka država!

Plenković je rekao da je snažna podrška Hrvatske da se na Europskom vijeću usvoji odluka o dodjeli statusa kandidata.

Zajedno s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom uputio je pismo liderima EU-a s pozivom da BiH dobije “zeleno svjetlo” za kandidacijski status.

Naglasio je da se veseli najavama o brzom formiranju vlasti. Drago mu je da će Borjana Krišto (HDZ BiH) postati predsjedavajuća Vijeća ministara, a isto tako da formira vlast na razini Federacije BiH.

Upravo se čita:  Vrhovni komandant NATO-a: Povećavamo snage u BiH i na Kosovu, dovozimo i tešku opremu

– Mi smo za to da se obnovi povjerenje i dijalog između Hrvata i Bošnjaka. To je ključno za funkcioniranje Federacije BiH. Očito da Hrvatski narodni sabor i HDZ sada ide sa Osmorkom, ne bi li s njima se napravilo ono što se očito nije moglo napraviti sa SDA.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas