Subota, 22 siječnja, 2022

Plenković: Milanović radi štetočinstvo, nije bilo ozbiljne prijetnje u BiH

Nemojte propustiti

Andrej Plenković tvrdi da je štetočinstvo koje radi Zoran Milanović poprimilo međunarodne razmjere

Predsjednik RH Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković poslijepodne su bili na istom događaju, obilježavanju obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice u Dvorani “Lisinski”. Čuli smo što je danas o BiH rekao predsjednik RH, no to nije i jedina tema o kojoj je pred novinarima govorio gotovo 50 minuta. U “Lisinskom” je pred novinare izašao i premijer RH Plenković.

– Sad je to štetočinstvo koje on radi, već polako poprimilo i međunarodne razmjere. Ja ne znam zašto on nije otišao u Novu Bilu. Da je nešto bilo sigurnosno vrijedno, važno, dramatično, upozoravajuće, ja sam siguran da bih ja kao predsjednik Vlade dobio neku obavijest, bilo od Sigurnosno-obavještajne agencije, bilo od Ministarstva unutarnjih poslova. Ja nisam dobio ništa. Prema tome, koji su to razlozi, zašto on na kraju nije otišao, to mora on objašnjavati hrvatskoj javnosti. Što se tiče njegovog komentiranja mog odlaska u Sarajevo, ne treba ga komentirati. Niti sam ga pitao zašto sam tamo išao niti sam imao potrebe osim kulturno zaštititi dignitet države kada me neko o njegovim izjavama nešto pitao u Sarajevu. Možda bi bilo bolje, s obzirom na sve ovo što on izgovara nakon toga, da nisam. Ali dobro. Tu je ta razlika između nas dvojice, rekao je Plenković.

Više s weba

Izdvajamo

Zahiragić najavljuje: Predložit ću izgradnju džamije na Trebeviću

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika...

Možda vas zanima i ovo