Subota, 22 siječnja, 2022

Plenković opravdavao Čovića, a onda ih je Jadranka Kosor obojicu “poklopila”: Svi nježni prema negatoru genocida, licemjerno!

Nemojte propustiti

-Svojim pismo je Čović do kraja pojasnio svoje pozicije i smatram da je tako otklonio i najmanju sumnju da kod njega postoji bilo kakva dvojba oko karaktera zločina u Srebrenici, a to je genocid – pravdao je Plenković Čovićev potez

Nakon pokušaja premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da opravda potez Dragana Čovića koji je skupa s HDZ-ovim delegatima bio protiv Zakona o zabrani negiranja genocida, oglasila se i bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, koja je na Twitteru uputila žestoke kritike.

-Veli jučer (Andrej Plenković, op. a) da je počasni doktor (Dragan Čović op. a) ‘sve objasnio’ nekim pismom zašto je bio protiv primjene zakona o zabrani negiranja genocida. A nije. Svi nježni prema negatoru genocida, a kažu da u EU tumačimo stanje u BiH. Ali smo protiv blokade negatora. Licemjerno, poručila je Kosor.

Podsjećamo, Plenković je Čovićev postupak opravdao ovim riječima:

-Svojim pismo je Čović do kraja pojasnio svoje pozicije i smatram da je tako otklonio i najmanju sumnju da kod njega postoji bilo kakva dvojba oko karaktera zločina u Srebrenici, a to je genocid. Ta dvojba ne postoji niti u Vladi RH niti kod političkih predstavnika Hrvata u BiH, kazao je premijer Hrvatske.

Više s weba

Izdvajamo

Zahiragić najavljuje: Predložit ću izgradnju džamije na Trebeviću

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika...

Možda vas zanima i ovo