Subota, 4 prosinca, 2021

Plenković poslao poruku iz Brisela: Dodik šalje poruke destabilizacije, mi se zalažemo za jedinstvenu BiH

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Andrej Plenković je rekao da je u četvrtak navečer tokom rasprave o vanjskopolitičkim pitanjima upozorio na stanje u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski premijer Andrej Plenković kazao je u petak kako je na summitu u Briselu upozorio na stanje u Bosni i Hercegovini, tenzije koje postoje i na djelovanje, prije svih, Milorada Dodika.

Plenković je rekao da je u četvrtak navečer tokom rasprave o vanjskopolitičkim pitanjima upozorio na stanje u Bosni i Hercegovini.

“Otvorio sam pitanje ‘follow up’ rasprave u Brdu kod Kranja. To je dobro prihvaćeno, upozorio sam na stanje u BiH, tenzije koje postoje, na djelovanje prije svega gospodina Dodika. On šalje poruke destabilizacije BiH, a mi se zalažemo za jedinstvenu BiH”, kazao je Plenković za HRT.

Naveo je kako je jasno istaknuo da se “postigne pravovremen dogovor o reformi izbornog zakonodavstva za izbore koji će biti za godinu, da Hrvati kao jedan od tri konstitutivna naroda budu legitimno i ravnopravno zastupljeni u najvišim institucijama BiH”.

Najavio je i da će otvoriti pitanje Zapadnog Balkana.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo