Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Plenković zadovoljan “smjerom” kojim ide Schmidt

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Plenković je naveo kako je siguran da će BiH, ako Schmidt donese izmjene, biti funkcionalnija i da će se sva tri konstitutivna naroda osjećati ravnopravnije, osobito hrvatski, kao najmalobrojniji konstitutivni narod.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak u Solinu kako visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt izmjenama Izbornog zakona u BiH nastoji ispraviti pogrešne odluke svojih prethodnika.

“Visoki predstavniki nastoji ispraviti, ja bih rekao, određene pogrešne odluke njegovih prethodnika, od otprilike 20 godina i na taj način osigurati pravično, učinkovito formiranje predstavničkih institucija vlasti u BiH, a osobito na razini Federacije, nakon listopadskih izbora”, rekao je hrvatski premijer.

Dodao je i kako su dosta indikativne reakcije političkih stranaka.

“Mislim da je ovakav smjer, prema informacijama koje smo svi skupa vidjeli, ispravan smjer i ja vjerujem da će Schmidt napraviti ono što se, nažalost, propustilo u pregovaračkom procesu”, dodao je Plenković.

Naveo je kako je siguran da će BiH, ako Schmidt donese izmjene, biti funkcionalnija i da će se sva tri konstitutivna naroda osjećati ravnopravnije, osobito hrvatski, kao najmalobrojniji konstitutivni narod.

“S pozornošću pratimo daljnje korake”, zaključio je Plenković.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo