Petak, 1 srpnja, 2022

Plenkoviću zasmetala deklaracija Bundestaga o BiH: Zna se ko stoji iza toga!

Nemojte propustiti

– Taj nacrt nije slučajno takav. Zna se čije je pero i rukopis iza toga i to je stvar njemačkoga parlamenta, rekao je.

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je prijedlog deklaracije koju su određeni zastupnici u Bundestagu predložili. U njemu se Hrvatska poziva da se ogradi od djelovanja Milorada Dodika i Dragana Čovića. Plenković je istakao kako je hrvatska politika prema BiH prijateljska i dobronamjerna.

– To je prijedlog, nacrt dokumenta koji rade određene političke skupine lijevoga predznaka, da to svima bude jasno, uz utjecaj zastupnika u Bundestagu koji su bošnjačkoga podrijetla. Prema tome taj nacrt nije slučajno takav. Zna se čije je pero i rukopis iza toga i to je stvar njemačkoga parlamenta, rekao je.

Plenković je naglasio da se Hrvatska prema BiH odnosi dobrosusjedski.

– To ćemo nastaviti raditi i dalje. To radimo godinama, nije da smo se kao u nekom modnom trendu u zadnjih godinu, godinu i pol dana sjetili Hrvata u BiH. To radimo cijelo ovo vrijeme vrlo angažirano, sustavno i kad je riječ o ustavnim promjenama, izbornom zakonu, ekonomskoj potpori, dodao je.

Podsjetio je da je Vlada RH ove godine za 100 posto povećala izdvajanje sredstava za Ured za Hrvate izvan Hrvatske, što se prije svega odnosi na Hrvate u BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

“Rođena sam Sarajka, kupila sam stan u Turskoj, sad ću glasati za SDA. Vladajući u KS vrše udar na državu iznutra i izvana”

Gospođa je ocijenila kako vladajući u KS vrše udar na državu, “iznutra i izvana”, i to će prepoznati svako...

Možda vas zanima i ovo