Petak, 22 listopada, 2021

Plenum građana i građanki Sarajeva: Ne podržavamo niti jednu političku partiju

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Plenum građana i građanki Sarajeva ne podržava niti jednu političku partiju u Bosni i Hercegovini i smatra da je ovo važno napomenuti s obzirom da pojedinci koriste priliku da se obrate plenumu ili građanima i građankama okupljenim na protestima i iskažu svoju podršku pojedinim strankama, saopštio je Plenum.

“Istovremeno, mnoge stranke se, putem svojih medija, pokušavaju predstaviti kao zaštitnici plenuma i obespravljenih građanki i građana, što je perfidna politička igra koja nema za cilj dobro svih nas, nego isključivo i jedino svoju političku promociju. Istovremeno, podsjećamo da je plenum skupština svih članova neke grupe, u ovom slučaju svih građanki i građana koji žive na području Kantona Sarajevo i žele svojim radom i znanjem doprinijeti općem dobru. Plenum je javni prostor za raspravu, i svi imaju pravo glasa, uključujući i pripadnike stranaka, ali u tom javnom prostoru oni nemaju pravo da promoviraju interese tih stranaka i drže političke govore”, kaže se u saopštenju.

“Političke stranke koje pak koriste plenum za svoju promociju, te u svrhu predizborne kampanje koja je očigledno nezvanično već počela, još jednom pokazuju kako su građani i građanke potpuno u pravu jer su izašli na ulicu i traže njihovu odgovornost. Do sada nisu pokazali da su odgovorni i sposobni, a ubacivanjem svojih izaslanika na proteste i u plenum, samo još jednom potvrđuju da imamo razloga biti na ulicama, buniti se i tražiti promjene. Građanke i građani, budimo jedinstveni i odlučni u traženju socijalne pravde. Ne dozvolimo da političke partije manipulišu nama”, navodi se u saopštenju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo