Utorak, 22 lipnja, 2021

Plesni par Torvill – Dean ponovo u Zetri

Nemojte propustiti

Jayne Torvill i Christopher Dean (Foto: Agencije)
Jayne Torvill i Christopher Dean (Foto: Agencije)

Povodom obilježavanja 30-godišnice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu u dvorani “Juan Antonio Samaranch” – Zetra u četvrtak, 13. februara bit će održana klizačka revija pod nazivom “Trideset”.

Manifestaciju će svojim prisustvom uveličati slavni britanski par u umjetničkom klizanju Jayne Torvill i Christopher Dean, koji su na sarajevskoj olimpijadi 1984. godine otplesali Ravelov “Bolero”. Za svoj legendarni nastup oni su, pored osvajanja zlatne medalje, dobili maksimalne ocjene (6) svih devet sudaca.

Uz par Torvill – Dean na reviji će nastupiti i 16 klizača, među kojim će biti prvaci Velike Britanije u juniorskoj konkurenciji, te klizači-profesionalci.

U prvom dijelu, revije nastupit će mladi klizači i klizačice iz sarajevskih klubova Olimp i Bosna, uzrasta od pet do 16 godina, koji će izvesti svoj program. U drugom dijelu nastupit će gosti iz Velike Britanije, juniorski prvaci i profesionalci, a program će završiti nastupom Torvill i Deana.

Revija na ledu će označiti početak kampanje za izgradnju ledene dvorane u Sarajevu. Početak manifestacije planiran je u 19.30 sati,a cijena ulaznica iznosi 10 KM.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo