Petak, 9 prosinca, 2022

Po Sarajevu hoda prevarant i zloupotrebljava humanitarnu akciju za Amara Šabovića

Nemojte propustiti

Ljudi ponekad tuđu nesreću pokušavaju iskoristiti kako bi zaradili. To se nažalost dogodilo i u slučaju teško oboljelog Amara Šabovića iz Sarajeva, piše sarajevski Klix.

Amar Šabović (Foto: Arhiv)
Amar Šabović (Foto: Arhiv)

Amarova majka Mina Šabović i njegovi prijatelji  žele upozoriti sve ljude dobre volje da ne nasjedaju na zloupotrebu njihovog sina i prijatelja.

Kako su nam kazali, u proteklih nekoliko dana Sarajevom hoda čovjek srednjih godina koji sa sobom nosi Amarovu fotografiju, predstavlja se kao njegov otac i traži od građana novac za liječenje.

Prevarant je nekoliko puta viđen u naselju Ciglane, kao i u ulici Ferhadija. Porodica i prijatelji mole sve ljude dobre volje koji žele pomoći Amaru da novac uplaćuju isključivo na humanitarni račun ili da pomognu pozivom na humanitarni broj. Cijeli slučaj zloupotrebe humanitarne akcije prijavljen je i MUP-u Kantona Sarajevo, piše pomenuti portal

Devetnaestogodišnji Amar Šabović je rođen sa teškom genetskom autoimunom bolešću – cističnom fibrozom, zbog čega ima česte upale pluća i probleme sa varenjem. Za njegovo liječenje u Beču potrebno je skupiti 300.000 KM.

Podsjećamo, sličana prevara se desila prije nekoliko dana Melihi Bojić koja dugo vremena živi u Njemačkoj.

Meliha je vidjevši na Facebook profilu Milana Dine Pavlovića (glumac) poziv za humanitarnu akciju, gdje Milan pozvao prijatelje i sve Bosance i Hercegovce da pomognu oboljelom dječaku Elvedinu Deronjiću iz naselja Palanka kod Brčkog, nasjela na prevaru i uplatila određenu svotu novca.

Melihu i njenog supruga je sudbina teško oboljelog Elvedina vrlo dirnula te su odlučili javiti se Milanu Pavloviću, koji ih je uputio svom prijatelju iz Brčkog Darelu Buljugiji koji, navodno, skuplja novac za malog Elvedina. Buljugija je porodici Bojić dao sve potrebne podatke na osnovu kojih je porodica Bojić uplatila novac preko Western Uniona u Dortmundu. Ubrzo je obavijestio porodicu da će brzo otići kod dječaka Elvedina kako bi mu predao novac. Međutim porodica Bojić je otkrila kako je Milan Dino Pavlović svoj profil ugasio, a isto je učinjeno i sa Facebook profilom Darela Buljugije.

Glumac Milan Pavlović je izjavio da ne zna uopće o čemu se radi, da ima profil na Facebooku, ali ne pod imenom Milan Dino Pavlović, preko kojeg je porodica Bojić pokušavala pomoći dječaku Elmedinu.

 
Amaru Šaboviću možete pomoći pozivom na broj 090 291 089 (pozivom donirate 2 KM) ili uplatom na račun:

UniCredit banka
Za uplate u KM
Transakcijski broj: 3389102539435949
Broj računa: 40240363000

Ino uplate
Broj računa:40240363101
IBAN: BA393389102539435949
SWIFT: UNCRBA22
na ime Amar Šabović

Interesantno za vas

Izdvajamo

Šta ulazak Hrvatske u Šengen donosi za državljane BiH

Kao najveći izazov ulaskom u šengensku zonu u Zagrebu se ističe borba s ilegalnim migracijama, posebno kada je riječ...

Možda vas zanima i ovo