Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Po uzoru na kolege iz MUP-a RS: I policajci iz Federacije traže da im vlasti isplate po 1.000 KM

Nemojte propustiti

Hadžiabdić ističe da niko ne zahtjeva da se to učini i riješi urgentno, već da se odluka o tome donese kad se za to stvore uslovi, ukoliko za realiziciju navedenog zahtjeva u ovom momentu nema uslova.

Predsjednik Unije samostalnih sindikata policije Federacije BiH Mirza Hadžiabdić  reagirao je na jučerašnji zaključak Upravnog odbora Sindikata policije KS, kojim se ne ne podržava prijedlog Unije da se policijskim službenicima isplati po 1.000 KM.

“Nakon što je u drugom bh. entitetu donesena odluka o isplati novčane pomoći policijskim službenicima, obzirom na izraziti značaj koji policija preduzima i kojem je izložena u proteklih mjesec i po dana, predstavnik jedne od članica je dao prijedlog da se takav zahtjev uputi i Vladi FBiH i kantona, što su podržali svi članovi Upravnog odbora Unije, osim predstavnika iz Kantona Sarajevo, koji se nije izjasnio po ovom prijedlogu. Uvažavajući volju apsolutne većine, sačinjen je prijedlog i isti je poslat nadležnim organima”, kazao je Hadžiabdić.

Kako dalje navodi, s obzirom na stav Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo sa kojim su naknadno izašli u javnost, iako imaju svog predstavnika u Upravnom odboru Unije, želi naglasiti da je i to legitiman stav, kao što je legitiman zahtjev sa kojim se složila većina predstavnika članica Unije.

Mirza Hadžiabdić

“Moja obaveza kao predsjednika Unije je da zastupam interese članstva i poštujem volju većine, a uloga Sindikata jeste zastupanje interesa članstva, između ostalog, i kroz vid ovakvog jednog zahtjeva. Treba naglasiti da je i u pojedinim zemljama regije policija i još određene djelatnosti prepoznata kao nosilac aktivnosti u vrijeme ove teške krize, te da su npr. u Crnoj Gori plate policiji i zdravstvenim radnicima povećane 15 posto, tako da je zahtjev koji se odnosi na novčanu pomoć policijskim službenicima, kako je to učinjeno kolegama u drugom entitetu, nešto što je sasvim opravdan i legitiman zahtjev, pogotovo iz sindikalnog ugla”, rekao je on.

Naravno, naglašava Hadžiabdić, niko ne zahtjeva da se to učini i riješi urgentno, već da se odluka o tome donese kad se za to stvore uslovi, ukoliko za realiziciju navedenog zahtjeva u ovom momentu nema uslova.

“Takođe, želim napomenuti da se određeni broj članova sindikata javio lično meni i rekao da se ne slaže sa odlukom UO Sindikata policije Kantona Sarajevo, te smatra da ista nije donesena u interesu članstva. Unija samostalnih sindikata policije Federacije Bosne i Hercegovine će i tokom narednog perioda nastaviti u okviru sindikalne uloge sa zaštitom interesa članstva, kao i svakim vidom djelovanja koje ima za cilj unaprijediti cjelokupni ambijent u kojem rade i djeluju policijski službenici, državni službenici i namještenici organa unutrašnjih poslova”, podvukao je Hadžiabdić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo