Subota, 27 studenoga, 2021

Pobijedila je rak i otkrila kako je to učinila!

Nemojte propustiti

dr-jane-plant_2927847b
Jane Plant, FOTO: Telegraph

Očajnoj ženi ljekari su rekli da će ubrzo umrijeti. Davali su joj maksimalno dva mjeseca života. Međutim, ona je pronašla način kako da pobijedi karcinom. Od zlokobnih prognoza prošlo je skoro 20 godina i ona je još živa!

Naučnica oboljela od raka ograničila je unos mliječnih proizvoda prije 20 godina i tako pobijedila bolest, prenosi Aura.

Jane Plant je rak dojke dijagnosticiran prvi put 1987. godine, a ona vjeruje da je bolest povezana s proizvodima životinjskog porijekla. 1993. godine ljekari su joj davali još samo nekoliko mjeseci života. Sekundarni tumor, veličine jajeta, ovoga puta rastao joj je na vratu.

– Prvi put rak mi je dijagnosticiran kad sam imala 42 godine – napisala je na svojoj internet stranici.

– Mislila sam da sam ga pobijedila, ali 5 godina kasnije vratio se Borila sam se, ali kad se vratio peti put, pitala sam ljekara da okonča moj život. Nisam vidjela način kako da ga pobijedim. Dok sam plakala čula sam kako moj šestogodišnji sin u drugoj sobi plače za mnom. Tada sam znala da sebi ne mogu dopustiti ni da pomislim da ga napustim.

– Pet sedmica kasnije rečeno mi je da u najboljem slučaju imam dva mjeseca života. Nisam uplašena, uzrujana ni ljuta, dotakla sam dno još prije nekoliko sedmica. Sada sam počela tražiti naučni izlaz iz ove zbrke. Znala sam da brzo moram naći odgovor da bih preživjela.

– Unatoč teškoj situaciji, morala sam iskoristiti znanje i iskustvo da spasim vlastiti život. Oslanjajući se na svoja iskustva rada u Kini, znala sam da Kineskinje imaju jako nisku stopu raka dojke. Moj suprug i ja smo prije radili u Kini na problemima očuvanja okoline. Sjetila sam istraživanja koje je pokazalo da u Kini jedna od 100.000 žena ima rak, dok je u to vrijeme na Zapadu čak jedna od 10 žena imala tu strašnu dijagnozu. Jedan kineski ljekar rekao je da se jedva susreo s rakom dojke u svojoj karijeri.

– Međutim, Kineskinje koje su preselile na Zapad, uklapala su se u zapadne statistike i često obolijevale od raka.

Jane kaže da je pitala muža zašto Kineskinje nemaju rak dojke.

– Znala sam da Kineskinje koje žive hraneći se na zapadnjački način imaju rak dojke. Peter i ja smo razmišljali i shvatili da je sve povezano s ishranom. Peter se sjetio da je jedan njegov kolega proizveo za njega kravlje mlijeko u prahu jer ga on nije pio. Zapravo, 80-tih godina kod njih uopšte nije postojala mliječna industrija.

– Odlučila sam izbaciti mliječne proizvode iz ishrane, što je značilo odustajanje od dva jogurta dnevno koja sam pila svaki dan.

Takođe, iz ishrane je izbacila životinjske proteine, meso, ribu i jaja, kao i mliječne proizvode.

U roku od šest sedmica kvrga na vratu je nestala.

U roku od godinu dana ona je bila u remisiji i živi bez raka narednih 19 godina.

Njena nova knjiga Pobijediti rak, oslanja se na studije od prije 30 godina koje tvrde da je više od trećine karcinoma povezano s ishranom.

Profesorica Plant savjetuje da se jede što više voća i povrća, a što manje crvenog mesa, šećera, soli i masnoća.

Knjiga preporučuje orgasku hranu, a radikalne mjere se odnose na izbacivanje mliječnih proizvoda (sira, mlijeka,maslaca, jogurta), a autorica tvrdi da se tako može zaustaviti bolest.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Palmer najavio teške pregovore: Pred bh. liderima su teške odluke

Američki predstavnik za reformu Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini Metju Palmer (Matthew Palmer), koji u subotu (27. novembra)...

Možda vas zanima i ovo