Subota, 12 lipnja, 2021

Pobijedila rak sa 25 godina: Ove proizvode više nikad neću upotrebljavati

Nemojte propustiti

Racheli Alkobey je dijagnosticiran rak dok je imala 21 godinu. Sada je napunila 25 godina i kaže da neke proizvode koje je koristila više neće ni pogledati

Za WhoWhatWear piše kako je preuzela kontrolu nad svojim životom i poručila da je jednako bitno ono što stavljamo na naša tijela isto kao i ono što konzumiramo.

Dakle, koža kao nnajveći organ na ljudskom tijelu najviše upija, kaže Racheli Alkobey. Baš zbog toga odlučila je baciti sve čime se nekada koristila i prebaciti se na mnogo zdravije alternativa.

Presretna je jer u njenu tijelu već tri godine nema tragova raka, a vjeruje kako joj je njena nova beauty rutina u tome pomaže.

Zato je odlučila podijeliti ono što je naučila i upozoriti na sve potencijalno nezdrave sastojke.

– Kad je riječ o proizvodima kojima se više nikada neću koristiti, postoje određeni sastojci koje sadrže, a ja ih sada izbjegavam. Među njima su parabeni, natrijev lauril sulfat, olovo, umjetni parfemi i aluminij. Ovi se sastojci nalaze u svim vrlo popularnim proizvodima za kožu i tijelo, u umjetnim dezodoransima, u nekim proizvodima za čišćenje lica, a svime time, kako kaže, koristila se prije svoje dijagnoze – kaže ova djevojka i dodaje da upotreba ovih sastojaka može dovesti do pojave akni, ali i uticati na disbalans nivoa estrogena – a to u konačnici može dovesti do raka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo