Četvrtak, 21 listopada, 2021

Poboljšajte svoj izgled uz ovo povrće

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Kako biste poboljšali svoj izgled, potrebno je da jedete što više povrća, a evo na koji način određene vrste djeluju na zdravlje.

Spanać

Spanać sadrži supstancu koja će učiniti vaše oči za nijasnu svetlijim, a predio oko očiju mlađim. Spanać je takođe bogat gvožđem koje će vam poboljšati krvnu sliku i popraviti sveukupan izgled.

Crveni kupus

Sadrži mnogo minerala koji će vam dati zdrav izgled i uljepšati vas. Crveni kupus je odličan antioksidant, a ne možete da očekujete da izgledate lijepo ako vam je organizam pun toksina, zar ne? Zato jedite jedite crveni kupus.

Kelj

Ovo divno povrće sadrži visok procenat vitamina K koji sprječava osteroporozu i bolesti srca.

Cvekla

Cvekla će hidrirati vašu kožu i sprječiti pojavu bubiljica i mitisera. Takođe će učiniti da vaša cijela koža zasija novim sjajem.

Plavi patlidžan

Sadrži sastojak koji se zove nasunin i odličan je u sprječavanju starenja. Takođe sprječava ćelije raka da se umnožavaju tako što smanjuje dotok krvi koji je potreban za rast i umnožavanje kancer.

Bosiljak

Sprječava ćelije raka stomaka da se umnožavaju i tako dalje štete organizmu. Umjesto da se šire, ćelije raka se zahvaljujući bosiljku smanjuju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo