Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Pobuna putnika zbog novih uniformi stjuardesa: “Mogla sam im vidjeti donje rublje kad se sagnu”

Nemojte propustiti

Putnica avionske kompanije AirAsia poslala je ogorčeno pismo u kojem tvrdi da su je uniforme osoblja uvrijedile budući da je, kako kaže, mogla vidjeti stjuardesino donje rublje kad se ova sagnula.

Inače, na Facebook stranicama kompanije AirAsia vidi se da stjuardese imaju crvene kostimiće koji se sastoje od suknje i sakoa, a ispod toga nose bijeli top.

News.au prenosi da putnica kaže kako često putuje za Maleziju i da je na zadnjem putovanju na aerodromu u Kuala Lumpuru doživjela takvu neugodnost da se mora žaliti.

“Uvrijedile su me ekstremno kratke suknje koje su nosile stjuardese Ais Asie. Evropske i američke kompanije nemaju takve uniforme za zaposlenice. Osjećala sam se odvratno. Jedna zaposlenica bila je u supermarketu prije leta i kad se sagnula po nešto mogla sam joj doslovno vidjeti donje rublje, užas!”, priča ogorčena putnica.

Kaže da je druga pak imala raskopčanu bluzu tokom leta i kad ih je posluživala mogla joj je vidjeti grudi. “Zamolila sam je da se zakopča”, dodaje.

Promo video kompanije na koju se putnica žalila pokazuje kako izgledaju njihove zaposlenice:

U istom pismu kaže da su muški zaposlenici pak obučeni skroz primjereno i da zbog toga djeluju profesionalno, prenosi i Mirror, koji je poslao upit kompaniji o pismu i uniformama za zaposlenice.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pitanja koja postavljaju popisivači u Hrvatskoj šokirala sve

"Triput sam prošao popisni upitnik uvjeren kako su mi neka pitanja promakla", govori Splićanin koji se brine o sinu...

Možda vas zanima i ovo