Petak, 24 ožujka, 2023

Počela prodaja ulaznica za SP u Brazilu: Cijena od 68 do 741 eura

Nemojte propustiti

Ulaznice za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu puštene su u prodaju u utorak, a svi zainteresovani mogu se za njih prijaviti putem internet stranice FIFA, piše Daily Mail.

Biće dostupno blizu 3,3 miliona ulaznica za navijače izvan Brazila po cijeni od 68 eura pa do 741 eura za finale na Maracani.

Za razliku od SP prije tri godine u Južnoafričkoj Republici, ulaznice će za lokalno stanovništvo biti daleko jeftinije. Studenti i stariji od 60 godina plaćat će ih 10 eura.

Na SP-u će biti odigrane 64 utakmice, a FIFA vjeruje da će potražnja biti slična kao i za SP u Njemačkoj 2006.

“Uvijek je teško prognozirati. Ali iskreno vjerujem da će potražnja biti sličnija onoj u Njemačkoj nego u Južnoafričkoj Republici 2010. godine”, izjavio je direktor marketinga u svjetskoj kući fudbala Thierry Weil.

sp-u-brazilu-najjeftinije-karte-u-historiji-mundijalaPrema podacima koje je objavila FIFA, utakmice Svjetskog prvenstva u Njemačkoj pratilo je više od 3,3 miliona navijača. Skoro dva miliona ulaznica prodato je četiri godine kasnije na domaćem tržištu Južnoafričke Republike, a potražnja za ulaznicama u prvoj fazi prodaje bila je znatno manja nego u Njemačkoj.

Svi koji se prijave prije 10. oktobra 2013. godine ući će u proces nasumičnog biranja kupaca ukoliko ne bude dovoljno ulaznica da se podmire svi zahtjevi. Svaki naručitelj moći će kupiti maksimalno četiri ulaznice po susretu i za maksimalno sedam od 64 utakmice.

Druga i treća faza prodaje ulaznica započet će 8. decembra, odnosno 15. aprila.

SP u Brazilu igrat će se od 12. juna do 13. jula iduće godine.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hrvat odlučio postiti cijeli ramazan: Nakon iftara objasnio ljudima kako mu je prošao prvi dan posta

Reakcije ljudi na ovakvu njegovu odluku su i više nego pozitivne i ohrabrujuće. Sve ih je zanimalo kako je...

Možda vas zanima i ovo