Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Počela sjednica Kriznog štaba, Goran Čerkez potvrdio: Idemo na popuštanje mjera u FBiH

Autor:N1

Nemojte propustiti

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva na sjednici koja je počela u 9:00 sati razmatrat će ublažavanje epidemioloških mjera.

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je da će zbog “nikad manje incidence” u ovom entitetu biti razmatrano ublažavanje epidemioloških mjera. Čerkez je kazao da od početka pandemije FBiH nije imala bolje vijesti kada je o COVID-19 riječ.

-Ja mogu reći izuzetno dobre vijesti, od početka pandemije nismo imali ovako dobre vijesti. Jučer smo imali 66 pozitivnih, 132.000 obljelih koji su potvrđeni do jučer. Incidenca – nikada manja. 26,5 je incidenca, ovo se dugo nije desilo, prvi put od početka pandemije se dešava”, rekao je Čerkez.

Nakon stabilizacije Kantona Sarajevo, stabilizovala su se i kantoni koji su bilježili lošu situaciju.

-Konsolidovao se HNK, Kanton 10 i Posavina. U HNK imamo incidencu 56, u Kantonu 10 – 60, a u Posavini 50. Stanje nikada nije bilo bolje, rekao je on.

Zbog toga će Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva na sjednici koja je počela u 9:00 sati razmatrati ublažavanje epidemioloških mjera.

-To nam daje motiva da nastavimo sa popuštanjem mjera. Imamo Krizni stožer u 9:00 sati, na kome ćemo razmatrati nove mjere koje će biti predložene Vladi FBiH, izjavio je Čerkez i dodao: Mogu reći da ćemo ići na popuštanje mjera, prenosi N1.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo