Subota, 25 rujna, 2021

Počele pripreme za 21. Sarajevo Film Festival

Nemojte propustiti

Vlada Kantona Sarajevo kontinuirano koordinira svim aktivnostima kojima će se osigurati svi neophodni uvjeti za uspješno održavanje „Sarajevo Film Festivala“ od 14. do 22. augusta.

Ovo je istaknuto danas na sastanku kojeg je premijer KS Elmedin Konaković održao s direktorom SFF-a Mirsadom Purivatrom.

– Ovakvom organizacijom aktivnosti Kanton Sarajevo će i ove godine spremno dočekati jedan od najprominentnijih filmskih festivala u jugoistočnoj Evropi – istakao je Konaković te dodao da ovaj sastanak zapravo formalno označava početak realizacije SFF-a koji se organizuje svake godine, kako bi se 40 dana uoči njegovog održavanja na najbolji mogući način dočekali gosti iz regiona i svijeta.

Konaković je najavio da će ove godine Vlada KS na jednoj od narednih sjednica donijeti Odluku o produženju rada ugostiteljskim objektima tokom trajanja SFF-a.

Direktor Purivatra je naglasio da će, prema informacijama kojima raspolaže, većina sarajevskih hotela u vrijeme održavanja SFF-a biti popunjena, što jasno potvrđuje koliko ovaj festival znači Sarajevu ne samo u filmskom, nego i u širem ekonomskom, odnosno turističkom smislu.

Sastanku su prisustvovali ministri prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, saobraćaja i privrede Čedomir Lukić, Mujo Fišo i Muharem Šabić, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, direktori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i KJKP „Rad“ Heni Erduan Ćesir i Selim Babić, direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sena Softić – Taljanović te predstavnici MUP-a KS, ostalih sarajevskih općina i preduzeća „Gras“ i “Vodovod i kanalizacija“, saopćila je Press služba KS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Aleksandar Vulin: Za rat dovoljna jedna budala

“Ljudi koji vode Prištinu su velike kukavice, a od njih možete sve da očekujete”, kazao je Vulin. Ministar unutrašnjih poslova...

Možda vas zanima i ovo