Petak, 25 lipnja, 2021

Počeli protesti u Sarajevu, tramvaji saobraćaju do Željezničke stanice

Nemojte propustiti

Arhiv (Foto: Radiosarajevo)
Arhiv (Foto: Radiosarajevo)

Na protestima u Sarajevu se okupilo nešto više od 100 građana i kako saznajemo žele ponovo otići pred Vladu FBiH. Saobraćaj ispred zgrade Predsjedništva je blokiran.

Iako je potvrdio kako „nije optimist“ kad je u pitanju najavljeni dolazak komesara EU za proširenje Štefana Fuelea u Sarajevo, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ipak je poručio kako će od visoke predstavnice Evropske unije za vanjske poslove i sigurnost Catherine Ashton zatražiti da se za BiH „spuste neki pragovi“.

Izetbegović će predložiti da se „napravi posebno kreiran, posebno skrojen program pristupanja“.

„Bosna i Hercegovina to zaslužuje, jer je bila preteča ujedinjavanja Evrope. Dakle, u ovome gradu su funkcionisale raznovrsne bogomolje, u ovome gradu su ljudi pomagali jedni drugima da naprave sinagoge, crkve, džamije. Ovo je bila preteča ujedinjavanja Evrope i ova zemlja zaslužuje više od Evropske unije“, rekao je Izetbegović.

Kad je o demonstracijama građana Sarajeva i drugih bh. gradova riječ, Izetbegović je ocijenio kako je „moguće da socijalni pritisak, koji imamo u ovome času, učini da političari budu nešto kooperativniji“.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo