Utorak, 18 siječnja, 2022

Počelo je već? Strane kompanije odbijaju potpisati ugovore sa firmama iz RS-a: Ovo je rezultat Dodikovih nebuloza i prijetnji Njemačkoj

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Igor Crnadak je kazao da su ovih dana u Republici Srpskoj zabilježeni slučajevi u kojima je prolongirano potpisivanje velikih spoljnotrgovinskih ugovora s inostranim partnerima, kao i produžavanje postojećih ugovora, upravo iz razloga što su strani partneri osjetili nesigurnost i potencijalnu ugroženost svojih poslova

– Posljednjim avanturističkim potezima SNSD-ova koalicija dodatno je otežala mogućnost da neko iz inostranstva investira u Republiku Srpsku, jer se u svjetskim medijima svakodnevno prenose negativne vijesti o narušenoj bezbjednosnoj slici i političkim tenzijama u BiH, s posebno naglašenom odgovornošću rukovodstva Republike Srpske, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak.

On kaže da su veoma štetni sukobi i prijetnje rukovodstva Republike Srpske prema evropskim zemljama s kojima imamo najveću spoljnotrgovinsku razmjenu, poput Njemačke, s godišnjim nivoom razmjene oko 800 miliona maraka, uz uvoz i izvoz skoro na istom nivou.

– Prijetnje sankcijama Njemačkoj, podsjećanje njemačkog ministra inostranih poslova da je potomak nacista i druge nebuloze Milorada Dodika i SNSD-a ne samo da ugrožavaju nove investicije, nego stvaraju ogromne probleme firmama i poslovnim ljudima iz Republike Srpske u realizaciji postojećih aranžmana s evropskim kompanijama, ističe Crnadak.

Igor Crnadak

Crnadak dodaje da su ovih dana u Republici Srpskoj zabilježeni slučajevi u kojima je prolongirano potpisivanje velikih spoljnotrgovinskih ugovora s inostranim partnerima, kao i produžavanje postojećih ugovora, upravo iz razloga što su strani partneri osjetili nesigurnost i potencijalnu ugroženost svojih poslova, prenosi Fena.

– Najtužnije od svega je da SNSD ulazi u opasan radikalizam i vodi Republiku Srpsku u neizvjesnost samo zbog interesa nekoliko pojedinaca, jer niko nije ugrozio Republiku Srpsku i njene nadležnosti, niti postoje takve inicijative. Kao narodni poslanik, pozivam SNSD-e da zaustavi ludilo i omogući našim firmama, koje su ogromne napore uložile da dostignu visoke standarde kako bi mogli raditi sa zapadnim partnerima, da normalno posluju, a zaposleni da zarađuju svoje plate i prehranjuju porodice, zaključuje Crnadak.

Više s weba

Izdvajamo

Zora Vidović danas na saslušanju u Tužilaštvu BiH

Poslanici NSRS su 10. decembra usvojili niz zaključaka u vezi sa prenosom nadležnosti sa države Bosne i Hercegovine na...

Možda vas zanima i ovo