Utorak, 22 lipnja, 2021

Počeo “Kamp mira – Srebrenica 2013”

Nemojte propustiti

“Kamp mira – Srebrenica 2013“, u organizaciji Udruženja građana “Za Srebrenicu“, počeo je večeras na jezeru Perućac, u selu Klotjevac, 30-ak kilometara od Srebrenice.

Foto: Arhiv (Ilustracija)
Foto: Arhiv (Ilustracija)

Učesnici Kampa su i ove godine mladi iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, njih 68, a od 5. augusta, pa sve do kraja Kampa, 30. augusta, pridružit će im se i mladi s prostora ex Jugoslavije – kazala je za Fenu predsjednica UO Udruženja građana “Za Srebrenicu” Vesna Mustafić.

Otvaranju “Kampa mira” je prisustvovao i potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić ,koji je zajedno sa šefom kabineta načelnika Srebrenice Nerminom Alivukovićem pozdravio sve učesnike.

Kako je rečeno, jedan od ciljeva organizatora je uvezati mlade ljude iz oba bosanskohercegovačka entiteta te iz Srebrenice, simbola stradanja, uputiti poruku mira, tolerancije i prijateljstva. Predviđene su i brojne radionice, a ove godine bit će održana i konferencija pod pokroviteljstvom fondacije Friedrich Ebert Stiftung. Kamp će imati i specijalnog gosta čiji dolazak će biti posebno najavljen 19. jula.

“Govorit ćemo o suživotu, toleranciji, o nenasilnoj komunikaciji i svim drugim ljudskim vrijednostima”, kazale je Mustafić za Fenu te dodala da će sve to pratiti i prigodan zabavni program.

Prvi “Kamp mira” održan je 2011. godine.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo