Utorak, 22 lipnja, 2021

Počeo olimpijski sportski vikend: Slavimo olimpizam!

Nemojte propustiti

Foto: Avaz
Foto: Avaz

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine danas je počeo realizaciju projekta “Olimpijska porodica – Slavimo olimpizam” manifestacijom “Olimpijski sportski vikend”. Tim povodom danas su na olimpijskim ljepoticama Bjelašnici i Jahorini održane prve aktivnosti u okviru Olimpijskog sportskog vikenda, navodi se u saopćenju.

Na Jahorini je održana revijalna utrka u veleslalomu. Na utrci je učestvovalo 44 takmičara uzrasta 9-14 godina iz ski klubova Jahorina, Bjelašnica, Kladanj i Igman. Bila je ovo, piše Fena, prilika za prvu promociju staze, discipline i generacija koje će biti dio takmičenja na EYOWF-u 2017. godine.

Manifestacija se nastavlja sutra – centralnim događajem na olimpijskoj ljepotici Jahorini uz javni ispraćaj bh. olimpijskog tima u Soči na Olimpijske igre, i proslavom 30. godišnjice od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Cjelodnevni sadržaji počinju u 11,00 sati na Poljicama ispred hotela Termag, a ključni događaj – paljenje olimpijskog plamena predviđeno je za 15,00 sati. Plamen će upaliti Sanda Dubravčić i Žana Novaković, uz prisustvo kandidata za EYOF 2017, saopćeno je iz OKBiH

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo