Srijeda, 28 rujna, 2022

Početak aktivnosti Koordinacijskog deska za program ”Kreativna Europa” za razdoblje 2022-2027. godina

Nemojte propustiti

Danas je u Uredu ministrice civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankice Gudeljević održan sastanak koordinatora Deska Kreativna Europa za razdoblje 2022-2027. godina.

Sastanku su nazočili koordinator Deska Kreativna Evropa za period 2022-2027. godina, Ilija Papac, koordinatorica potprograma Mediji, Mirjana Miličević te koordinator potprograma Kultura, Ognjen Sladoje.

Sastanku su također nazočili Mia Radovanović i Fermin Cordoba u ime Europske službe za vanjske poslove u Bosni i Hercegovini (EEAS).

Cilj sastanka bilo je predstavljanja plana rada koordinatora Deska Kreativna za period 2022-2027. godina. Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine izrazila je zadovoljstvo što su mladi uključeni u ovaj projekat i izrazila je svoju podršku koordinatorima te je navela da je potrebno putem Deska uspostaviti suradnju sa svim institucijama Programa u svakom dijelu Bosne i Hercegovine.

Koordinator Deska Kreativna Europa, Ilija Papac istakao je da putem Deska planiraju pružiti svu potrebnu pomoć potencijalnim korisnicima Programa Kreativna Europa odnosno kulturnim i kreativnim akterima u procesu prijavljivanja.

Koordinatorica potprograma Mediji Mirjana Milićević nagovjestila je da će raditi sa ciljem utjecaja na javnost i na približavanju programa EU bosanskohercegovačkoj javnosti te da će koordinatori služiti kao alat koji će animirati organizacije u cijeloj Bosni i Hercegovini i ispraviti pogreške prethodnog saziva Deska.

Ognjen Sladoje, koordinator potprograma Kultura naveo je da je potrebno ući među ljude kroz općine i gradove odnosno lokalne vlasti koji će imati priliku na taj način naučiti najviše o pogodnostima koje pruža Program Kreativna Europa.

Fermin Cordoba iz Europske službe za vanjske poslove istakao je da je Program Kreativna Europa putem Deska prilika da se uradi nešto konkretno te da je bitno fokusirati se na kvalitetne projekte te izrazio zadovoljstvo prezentiranim aspektima rada Deska..

Interesantno za vas

Izdvajamo

MUP RS predstavio novo borbeno vozilo “vihor”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno...

Možda vas zanima i ovo