Utorak, 21 rujna, 2021

Počinje sa radom devet stacionarnih radarskih sistema u Bosni i Hercegovini

Nemojte propustiti

BANJALUKA – Iz MUP-a napominju da je neprilagođena i nepropisna brzina najčešća greška kod svih evidentiranih saobraćajnih nezgoda

Od prvog septembra ove godine počinje sa radom stacionirani radarski sistem na području Banjaluke, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Radarski sistem vršiće evidentiranje prekršaja nepropisne brzine i nepoštovanja zabrane prolaza (crveno svjetlo) na raskrsnicama koje su regulisane uređajima za davanje svjetlosnih saobraćajnih znakova.

“Na području grada Banja Luka sa radom će početi devet stacionarnih radara na sljedećim lokacijama: Krfska ulica, Ulica Mladena Stojanovića, Ulica Knjaza Miloša (raskrsnica sa Bulevarom Milutina Milankovića), Ulica put srpskih branilaca, magistralni put M-I 101, mjesto Karanovac, magistralni put M-I 101, mjesto Zalužani, magistralni put M-I 108, mjesto Piljagići, magistralni put M-I 108, mjesto Dragočaj (raskrsnica Ramići – Dragočaj), magistralni put M-I 108, Ulica Rade Radića, mjesto Zeleni vir.

Iz MUP-a napominju da je neprilagođena i nepropisna brzina najčešća greška kod svih evidentiranih saobraćajnih nezgoda, a naročito kada su u pitanju saobraćajne nezgode sa poginulim licima, a da jedan od ciljeva MUP-a RS jeste manje poginulih lica u saobraćajnim nezgodama smanjivanjem procenta vozila koja prekoračuju propisanu brzinu i prosječne vrijednosti prekoračenja.

“Apelujemo na građane da poštuju postojeće saobraćajne propise i da vožnju svog motornog vozila prilagode propisanim ograničenjima brzine kretanja i uslovima na putu”, zaključuje se u saopštenju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodikov savjetnik prijeti nakon Komšićevog odlaska u UN? Sve je izvjesnije da BiH neće biti, u ime svoje kombi stranke može iznositi te neistinite...

Kovačević je kazao da je jasno da Komšić u UN-u ne može predstavljati BiH, jer BiH u svojim institucijama...

Možda vas zanima i ovo