Srijeda, 28 rujna, 2022

Podaci iz aplikacije “Sky”: Lukač najavljuje nova hapšenja zbog kriminala, nema zaštićenih

Nemojte propustiti

Lukač je kazao da je siguran da će na osnovu raspakovanih podataka biti još hapšenja, a da za mnoge kriminalne radnje koje su se dešavale nisu znali policija i tužilaštva kao i da neće biti zaštićenih.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da MUP RS nastavlja sa prikupljanjem informacija o osobama koje su koristile “Sky” aplikaciju i da će na osnovu toga biti još hapšenja zbog počinjenog kriminala.

Lukač je podsjetio da je veliki broj osoba u BiH koristio ovaj način komunikacije za kriminalne radnje. U proteklom periodu uhapšeno je deset policijskih službenika, a tužilački tim Tužilaštva BiH radi više predmeta u vezi dešifrovanih podataka sa aplikacija Sky i Anom.

“U posljednjih nekoliko mjeseci borimo se protiv organizovanog kriminala na način da je dešifrovana ‘Sky’ aplikacija u saradnji sa Europolom, ali i tužilaštvima u BiH. Priveli smo veliki broj lica koja su koristila ovu aplikaciju za šta imamo nepobitne dokaze, a dio njih će, vjerujem, biti osuđen”, rekao je Lukač.

On je kazao da je siguran da će na osnovu raspakovanih podataka biti još hapšenja, a da za mnoge kriminalne radnje koje su se dešavale nisu znali policija i tužilaštva kao i da neće biti zaštićenih.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Brajlović poručio Dodiku: Ne znamo baratati sa otrovima koji bi naškodili zdravlju, bujrum dođi da vidiš šta je čudo neviđeno

Dobro došao čovječe, ne brini, ne znamo baratati sa radio-aktivnim elementima poput polonija ili drugim otrovima koji bi naškodili...

Možda vas zanima i ovo