Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Podignuta optužnica: Armin iznajmio Mercedes na pet dana, pa ga prodao za 3.200 maraka

Preporučeno

U pitanju je Mercedes C-klase tamnosive boje, koji je registrovan na ime D. R. iz Istočnog Novog Sarajeva.

Armin S. (24) optužen je da je u Istočnoj Ilidži iznajmio Mercedes od renta-cara na pet dana, pa ga uz pomoć oglasa prodao jednoj osobi iz Banjoj Luci.

Protiv njega je optužnicu, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zbog krivičnog djela utaja, potvrdio Osnovni sud na Sokocu.

Upravo se čita:  Održano ročište u predmetu zbog smrti malene Džene Gadžun, svjedočio bračni par Bejtović: “Čuo se vrisak ‘Benjamine silazi'…”

Optužnicom se mladiću stavlja na teret da je 20. augusta 2020. godine od Đ. N. iz Istočne Ilidže, po prethodnom dogovoru, kao renta-car, bez sačinjenog ugovora o iznajmljivanju, na pet dana iznajmio vozilo.

U pitanju je Mercedes C-klase tamnosive boje, koji je registrovan na ime D. R. iz Istočnog Novog Sarajeva.

Optuženi je, kako se navodi u optužnici, stupio u kontakt sa I. M. iz Banja Luke, sa kojim je putem oglasa dogovorio otkup automobila.

Upravo se čita:  Zabilježeno u BiH: Vozač kamiona polomio rampu na pružnom prelazu

Mercedes je sa pratećom dokumentacijom i ključem optuženi prodao za 3.200 maraka, prenose Nezavisne.

“Dakle, za sebe je protivpravno prisvojio tuđu pokretnu stvar koja mu je povjerena, čime je učinio krivično djelo utaja”, navodi se u optužnici.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas