Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Podignuta optužnica: Armin iznajmio Mercedes na pet dana, pa ga prodao za 3.200 maraka

Preporučeno

U pitanju je Mercedes C-klase tamnosive boje, koji je registrovan na ime D. R. iz Istočnog Novog Sarajeva.

Armin S. (24) optužen je da je u Istočnoj Ilidži iznajmio Mercedes od renta-cara na pet dana, pa ga uz pomoć oglasa prodao jednoj osobi iz Banjoj Luci.

Protiv njega je optužnicu, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zbog krivičnog djela utaja, potvrdio Osnovni sud na Sokocu.

Upravo se čita:  Metak ispaljen na Bajram pao pored porodice sa djetetom

Optužnicom se mladiću stavlja na teret da je 20. augusta 2020. godine od Đ. N. iz Istočne Ilidže, po prethodnom dogovoru, kao renta-car, bez sačinjenog ugovora o iznajmljivanju, na pet dana iznajmio vozilo.

U pitanju je Mercedes C-klase tamnosive boje, koji je registrovan na ime D. R. iz Istočnog Novog Sarajeva.

Optuženi je, kako se navodi u optužnici, stupio u kontakt sa I. M. iz Banja Luke, sa kojim je putem oglasa dogovorio otkup automobila.

Upravo se čita:  Radnica iz BiH kojoj je šefica poklonila crveni Mercedes još u šoku: Čula je kako želim dići kredit da bih ga kupila

Mercedes je sa pratećom dokumentacijom i ključem optuženi prodao za 3.200 maraka, prenose Nezavisne.

“Dakle, za sebe je protivpravno prisvojio tuđu pokretnu stvar koja mu je povjerena, čime je učinio krivično djelo utaja”, navodi se u optužnici.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Vlasnik zatekao užas u iznajmljenim apartmanima u Hrvatskoj: Pozlilo mi je, povratio sam bijelu pjenu kada sam vidio šta su radili

Policijski službenici u petak su se u Solinu susreli s uznemirujućim slučajem. Naime, u jednom objektu za iznajmljivanje u...

Još vijesti za vas