Utorak, 19 listopada, 2021

Podignuta optužnica protiv bivšeg v.d. direktora Elektroprivrede

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Mehe Obradovića (57) iz Sarajeva zbog postojanja osnovane sumnje da je kao vršilac dužnosti generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlasti.

Kako se navodi u saopćenju Kantonalnog tužilaštva TK, optužnica se odnosi na zloupotrebu položaja i ovlasti prilikom prijenosa dionica koje je ovo javno preduzeće imalo u tadašnjoj Tuzlanskoj banci, na devet privatnih firmi s područja TK sa stopostotnim avansnim plaćanjem za obavljanje radova na sanaciji na objektima Termoleketrane u Tuzli i Brane Snježnica u Teočaku.

Optužnica je proslijeđena Kantonalnom sudu u Tuzli na potvrđivanje.

Ovaj sud se oglasio mjesno nenadležnim i u rješenju naveo da je mjesna nadležnost u ovom predmetu kod Kantonalnog suda u Sarajevu.

Na ovu odluku je Tužilaštvo izjavilo žalbu Vijeću Kantonalnog suda u Tuzli a trenutno nije donesena odluka na osnovu žalbe.

“Do donošenja odluke o potvrđivanju optužnice, nakon što se odredi mjesno nadležni sud, nismo u mogućnosti iznositi više informacija o samoj optužnici”, navode u Kantonalnom tužilaštvu TK.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo