Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Podignuta optužnica za zločin protiv čovječnosti

Nemojte propustiti

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mlađenović Najdana, rođenog 11.03.1961. godine u Bratuncu, državljanina BiH i Živković Save, rođenog 25.03.1960. godine u Bratuncu, državljanina BiH.

Foto: ArhivOvi optuženi terete se da su u mjesecu svibnju 1992. godine, počinili kazneno djelo-zločin protiv čovječnosti, iz članka 172. KZ BiH, nad žrtvama nesrpske nacionalnosti u selima Hranča i Glogova u općini Bratunac.

Optuženi Mlađenović i Živković terete se da su kao pripadnici TO Bratunac, sudjelovali u počinjenju krivičnih djela nad nesrpskim stanovništvom u selima Hranča i Glogova, prilikom kojih je više desetina civila ubijeno, a imovina opljačkana i zapaljena.

Optuženi se terete da su pokrenuli, naredili, počinili i podstrekivali, kao i pomagali u počinjenu ubojstava, prisilnih nestanaka, deportacija ili prisilnog preseljenja stanovništva, protjerivanja nesrpskog civilnog stanovništva na nacionalnoj, etničkoj i vjerskoj osnovi i drugih nečovječnih djela slične prirode, koja su učinjena u namjeri nanošenja velike patnje ili ozbiljne fizičke ili psihičke povrede ili narušenja zdravlja, čime su počinili kazneno djelo –zločin protiv čovječnosti iz članka 172. KZ BiH.

Optuženi se nalaze u pritvoru.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Gideon Greif priznao grešku: U Srebrenici ubijeno 8.000 Bošnjaka

Greifov advokat i član komisije koja je sačinila izvještaj, Markus Goldbach, rekao je da je Greif nedavno posjetio Banja...

Možda vas zanima i ovo