Subota, 4 prosinca, 2021

Podlugovi: Suljo Gabeljić objekat ofarbao u boje bh. zastave – FOTO

Nemojte propustiti

Foto: NAP.ba
Foto: NAP.ba

Srebreničanin, Suljo Gabeljić, trenutno nastanjen u Podlugovima kod Ilijaša strastveni je navijač reprezentacije BiH, pa je objekat koji gradi u ovom mjestu odlučio ofarbati u boje zastave BiH, piše novinska agencija Patria.

Gabeljić je otvorenje objekta planirao za 10. juni kako bi organizirano mogli gledati utakmice, ali su kako kaže „majstori zakazali“, te još uvijek čeka izradu zvjezdica na fasadi.

– Nakon svega što se desilo u BiH, reprezentacija je svijetli primjer napretka. Odlučio sam se na ovaj čin i objekat ću nazvati „Bosanska finesa“, a motiv za ovaj naziv bili su mi Zmajevi koji izvode finese na zelenim terenima – kaže Gabeljić za NAP.

kuca-podlugovi

Gabeljić čeka izradu zvjezdica

Inače, Gabeljić je trebao putovati u Brazil na Svjetsko prvenstvo, ali je imao udes u Mađarskoj, pa je sve morao otkazati.

– Bilo mi je žao, ali nek je živa glava. Ovako igračima i selektoru Safetu Sušiću podršku šaljem iz naše zemlje. Presretan sam što smo uopće otišli na Mundijal, a još kada bismo se plasirali dalje, mojoj sreći ne bi bilo kraja – dodao je Gabeljić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo