Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Podnijeta prijava protiv SNSD-ovog Rajka Vasića zbog terorizma

Autor:N1

Nemojte propustiti

Istaknuti član i bivši sekretar SNSD-a Rajko Vasić jučer je poslao šokantnu poruku povodom teške finansijske situacije u Radio-televiziji Bosne i Hercegovine.

Damir Arnaut, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazao je u nedjelju kako je podnio prijavu protiv Rajka Vasića, član Glavnog odbora SNSD-a, za krivično djelo terorizam.

Arnaut je istakao kako su Vasićeve prijetnje “strahovito opasno djelo”.

“Nadam da će Tužilaštvo BiH promptno reagovati”, poručio je državni psolanik na zvaničnom Twitter profilu.

Podsjećamo, istaknuti član i bivši sekretar SNSD-a Rajko Vasić jučer je poslao poruku povodom teške finansijske situacije u Radio-televiziji Bosne i Hercegovine.

“BHRT – opstanak ili propast? Ako vam je neprijatno, doću ja da je miniram”, napisao je na Twitteru.

Vasić je od ranije poznat zbog neprimjerenih izjava, ali i prijetnji zbog kojih je bio predmet prijava. On je, između ostalog, Bošnjacima prijetio ponavljanjem genocida, a u komentaru na požar u pariskoj katedrali Notre Dame poručio je “neka izgori” povezujući požar s bombardovanjem Srbije. Zbog ovakvih i sličnih izjava nikad nije osuđen ili sankcionisan.

Podsjećamo, državni javni servis BHRT se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, a iz sindikata radnika poručuju da zbog blokiranih računa, te neisplaćene plate zaposlenima, prijeti potpuno gašenje.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Švedska želi u NATO, ali bez baza i nuklearnog oružja na svom tlu

Švedska ministrica vanjskih poslova Ann Linde nazvala je ovo "povijesnom odlukom". Švedski vladajući socijaldemokrati objavili su da podupiru ulazak zemlje...

Možda vas zanima i ovo