Utorak, 19 listopada, 2021

Podrhtavanje tla u pet gradova Srbije

Nemojte propustiti

20150308221906_292989

Zemoljotres jačine 4.6 stepeni Rihterove skale osjetio se večeras u više gradova u Srbiji! Kako javljaju građani na društvenim mrežama, oko 21.47 zatresli su se Beograd, Novi Sad, Valjevo i Užice i Kosjerić!

Na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda objavljeno je da je u 21:47 časova po lokalnom vremenu registrovan zemljotres magnitude 4.6 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Kosjerić. Intezitet u epicentru je na V stepenu Merkalijeve skale.

Kako je navedeno, zemljotresi ovakvog inteziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, kao što surušenje dimnjaka i crepova i pojava manjih pukotina na nosećim zidovima, javljaju Novosti.

Predsjednik opštine Milijan Stojanić rekao je za Tanjug da je epicentar zemljotresa bio u selu Mrčići kod Kosjerića, da je trajao je oko 30 sekundi, i da on za sada nema informacija da je pričinjena materijalna šteta na objektima.

“Zemljotres je bio jakog intenziteta, trajao je oko 30 sekundi i predhodio mu je jak prasak pre udara. Za sada nema informacija da je naneta materijalna šteta na objektima, ali smo odmah smo aktivirali Štab za vanredne situacije, policiju i vatrogasce, pa ćemo više informacija u toku narednog dana”, rekao je Stojanić.

Potres se osjetio i u Čačku, ali je bio slabijeg intenziteta i za sada nema informacija da li je bilo štete.

“Sutra ćemo svakako videti stanje na terenu, odnosno da li će nam se javiti neki građanin koji je eventualno imao neko oštećenje, i rešiti taj problem”, rekao je Tanjugu gradonačelnik Čačka.

Prije četiri dana, takođe u regionu Kosjerića, registrovan je zemljotres magnitude 2,7 jedinica Rihterove skale.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo