Subota, 15 svibnja, 2021

Podrška protestima u Sarajevu iz Goražda

Nemojte propustiti

Udruženje “Roditelj” BPK-a Goražde bilo je inicijator sastanka na koji su pozvane sve nevladine organizacije sa područja općine Goražde, roditelji djece koja nemaju JMBG, ali i svi građani koji danas nisu mogli prisustvovati protestima u Sarajevu, a cilj sastanka je bio da se uputi zahtjev prema Parlamentu BiH u kojem stoji da se traži hitno donošenje novog zakona o JMBG kojim će se riješiti problem izdavanja dokumenata novorođenoj djeci.

roditelj-podrska

Na ovaj način želimo poslati jedinstven stav i glas iz Goražda, a kako bi ovaj dokumenat bio validan, sa potpisima i pečatima svih udruženja iz Goražda i potpisom građana koji su prisustvovali ovom skupu zahtjev će biti upućen na adresu parlamenta BiH, odnosno svim parlamentarcima. Ujedno, sa današnjeg skupa upućena je podrška građanima i građankama koji su danas prisustni na protestima u Sarajevu.

roditelj-podrska2

Na sastanku je istaknuto da je sramno i ponizno to što na hiljade dječaka i djevojčica u BiH u očima države praktično ne postoje, te da je to potpuno nerazumljiv, neljudski i neprihvatljiv odnos parlamentaraca prema najmlađim građanima. Nedopustivo je da žrtve političkih sukoba budu oni najranjiviji, tek rođena djeca koja zbog toga nemaju identitet, ali ni zdravstvenu zaštitu i druge dokumente.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u BiH: Danas dženaza 13-godišnjem dječaku Elvedinu

Dženaza namaz 13-godišnjem Elvedinu će se obaviti danas na groblju u Zastinju. Preminuo je trinaestogodišnji dječak Elvedin Omeragić iz Zastinja,...

Možda vas zanima i ovo