Četvrtak, 28 listopada, 2021

Podžić odgovorio Dodiku: Vježba na Manjači nije otkazana nego odgođena! Pojasnio i razlog za to

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

– Čim se popravi epidemiološka situacija vježba će ponovo biti zakazana jer nema nikakvog drugog razloga da se ona ne organizira – poručio je Podžić.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić pojasnio je razloge zbog kojih je zatražio odgađanje vojne vježbe između Vojske Republike Srbije i Oružanih snaga BiH.

Razlozi za to su, kako je kazao, pogoršana epidemiološka situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa u obje zemlje.

– Nedovoljan broj vojnika je imuniziran zbog čega ne želim preuzimati rizik da se vojnici zaraze. Čim se popravi epidemiološka situacija vježba će ponovo biti zakazana jer nema nikakvog drugog razloga da se ona ne organizira – poručio je Podžić.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u međuvremenu zatražio je smjenu ministra odbrane zbog “nepoštovanja Ustava BiH”, jer je otkazao vojnu vježbu na Manjači kod Banje Luke.

Dodik je naveo da takvu odluku može donijeti samo Predsjedništvo BiH koje je nadležno za vođenje vanjske politike, ali je Podžić pojasnio da vježba nije otkazana, nego je samo odgođena.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo