Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Poginule sestre iz BiH, u švedskoj policiji ogorčeni: Neko je snimao mjesto nesreće, nije ni pokušao pomoći

Nemojte propustiti

“Nepoznata osoba sigurno je snimila mjesto nesreće prije nego što je stigla policija i hitna pomoć”, rekla je glasnogovornica policije Ulla Brehm.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer ujutro u Göteborgu poginule su četiri osobe čija je starost oko 20 godina, a među stradalim su i dvije sestre Elma (19) i Irma Usto (20).

One su kćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH. Poslije rata odselio se u Švedsku gdje živi i radi.

Brojni mediji u Švedskoj pišu o tragičnoj nesreći u Göteborgu.

– Policija je dobila obavijest oko 04.07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stub na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Göteborga. Uzrok nesreće je najvjerovatnije klizavost i neprilagođena brzina.

Policija traga i za osobom koja je snimala sabraćajnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla sa mjesta nesreće, što se klasificira kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole – piše Göteborgs-Posten.

“Nepoznata osoba sigurno je snimila mjesto nesreće prije nego što je stigla policija i hitna pomoć”, rekla je glasnogovornica policije Ulla Brehm.

Video je nakon nesreće trebao biti objavljen na društvenim mrežama.

“Šta reći na sve to. Prije nego što se uloži bilo kakav napor da se pomogne tim ljudima, neko snima. A onda napusti mjesto nesreće i posveti se objavljivanju videa”, kaže Ulla Brehm.

Iz policije su podnijeli prijavu, a moguća kazna za neovlašteno snimanje i kršenje privatnosti se kreće od novčane kazne do dvije godine zatvora.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir prošao pola Evrope pa doživio neugodnost u Kozarskoj Dubici: Policajci mu zaplijenili automobil jer je navodno bio na Interpolovoj listi

Terzići su, kako tvrde, stupili u kontakt s danskom policijom, čiji su pripadnici nakon kratke provjere na engleskom jeziku...

Možda vas zanima i ovo