Subota, 25 rujna, 2021

Poginuli mladić “audijem” prešao u suprotnu traku i direktno se sudario s kamionom

Nemojte propustiti

Uviđajem, koji su pod nadzorom dežurnog tužioca obavili pripadnici PS Modriča, utvrđeno je da se “audi”, kojim je upravljao stradali mladić, kretao velikom brzinom, te da je neposredno prije nesreće skrenuo u suprotnu traku u kojoj se iz suprotnog pravca kretao teretnjak, te je došlo do direktnog sudara.

Foto: Ilustracija

U nesreći koja se rano jutros dogodila na magistralnoj cesti Modriča – Bosanski Šamac poginuo je 25-godišnji Đorđe B. iz Bosanskog Šamca, piše Faktor.ba.

On se nalazio za upravljačem “audija”, kojim se u 7.45 sati u mjestu Miloševac sudario sa kamionom-hladnjačom “mercedes”, kojim je upravljao Ivo V. iz Orašja.

Do nesreće je, kako saznajemo, došlo usljed vožnje neprilagođene uvjetima i stanju na putu.
Naime, uviđajem, koji su pod nadzorom dežurnog tužioca obavili pripadnici PS Modriča, utvrđeno je da se “audi”, kojim je upravljao stradali mladić, kretao velikom brzinom, te da je neposredno prije nesreće skrenuo u suprotnu traku u kojoj se iz suprotnog pravca kretao teretnjak, te je došlo do direktnog sudara.

Automobil kojim je upravljao poginuli mladić potom se odbio i udario u drugo vozilo, također “audi”, koji je išao iza njega, a kojim je upravljao Borislav P. iz Bosanskog Šamca.

Đorđe B je stradao na mjestu nesreće, a teško je povrijeđen i vozač hladnjače Ivo V., koji je, nakon ukazane pomoći u bolnici u Bosanskom Šamcu, prebačen u bolnicu u Orašju na daljnje zbrinjavanje.

Saobraćaj je za vrijeme uviđaja bio u potpunosti obustavljen, a nakon završetka uviđajnih radnji odvija se naizmjenično jednom trakom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U BiH počinje EUFOR-ova vježba ‘Brzi odgovor 2021’

Tokom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da...

Možda vas zanima i ovo