Petak, 22 listopada, 2021

Poginuli pilot Omer Mehić spasio preko hiljadu ljudi

Nemojte propustiti

omer-mehic-682x445

Pilot Omer Mehić je u svojoj karijeri spasio preko 1000 ljudi, upravljao je helikopterom koji je prebacio Aleksandra Vučića do Feketića prošle godine i 2008. je preživio pad helihoptera. Ivan Miladinović je učestvovao u akciji spašavanja poplavljenih u Obrenovcu, piše Blic.

“Njihova pogibija je nemjerljiv gubitak za nas. Ti piloti su letjeli u operacijama spašavanja širom Srbije a letjelica kojom su upravljali je bila jedna od najboljih u sastavu Vojske Srbije, namjenjena operacijama traganja i spašavanja i opremljena svim uređajima za letenje noću i u složenim uslovima”, rekao je Bratislav Gašić ministar odbrane Srbije na vanrednoj sednici Vlade Srbije.

On je napomenuo da je upravo Mehić upravljao helihopterom koji je prevezao premijera Aleksandra Vučića od Feketića do Dimitrovgrada.

Ivan Miladinović je bio član posade i tokom prošlogodišnjih poplava kada je sa spasio i roditelje naše sagovornice u Obrenovcu.

“Ivan je bio divan čovjek, pozitivna osoba. Znali smo se šest godina i kada sam sinoć čula da je pao helihopter imala sam osjećaj da je i on bio u njemu. Poslala sam mu poruku na viberu u 22.49, ali on nije odgovorio. Bio je nerazdvojni prijatelj sa Nebojšom Drajićem. Ima dvoje male djece i ženu”, rekla je Marija koja ne može da povjeruje da ovog heroja više nema.

Pilot Omer Mehić pilotirao je i u helikopterskoj nezgodi, koja se završila padom helikoptera Gazela u metar duboku vodu i blato posred Rusande maja 2008. godine.

Tada su povrijeđena dvojica vojnih pilota – Dejan Lekić kopilot, zadobio je teže povrede, prelom desne potkoljenice i Omer Mehić, koji je pilotirao “gazelom”, a prošao sa oderotinama i ogrebotinama po licu i tijelu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nana Fata Orlović dobit će Povelju TK

Povelja će biti dodjeljena na svečanoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona u povodu Dana državnosti. Skupština Tuzlanskog kantona jednoglasno je usvojila...

Možda vas zanima i ovo