Četvrtak, 4 ožujka, 2021

Poginuli policajac imao skoro 3 promila alkohola u krvi: I kolega suvozač bio pijan

Nemojte propustiti

Odluka donesena jednoglasno: Dragan Čoviću odbijeno 10 posto od plate

Kazala je da je ova odluka donesena jednoglasno i da su se članovi komisije dogovorili da uglavnom donose, ako...

Pošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza i nije se vratila kući: Policija traga za Hurijom Hadžić

Porodica već četiri dana traga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica. Svi koji imaju neke informacije neka...

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Policija je danas medijima poslala priopćenje u kojemu stoji kako niti nakon obavljenog očevida te provjere prikupljenih informacija točan uzrok nesreće nije utvrđen. No, otkrili su kako su policijski službenici koji su stradali u službenom automobilu bili pod utjecajem alkohola.

NesrecaHRV

Kako stoji u priopćenju, analiza krvi na prisutnost alkohola u organizmu kod vozača koji su svojim automobilima sudjelovali u ovoj prometnoj nesreći pokazala je da je 42-godišnji policijski službenik koji je upravljao službenim automobilom imao 2,91 promila alkohola u krvi, dok ostali vozači, sudionici prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola.

Policijskom službeniku koji se nalazio u svojstvu suvozača u službenom vozilu također je izmjerena prisutnost alkohola u krvi i to u vrijednosti 1,83 promila.
“Kako im je smjena završavala u ponoć, utvrđeno je da su se u trenutku prometne nesreće policijski službenici uputili prema sjedištu Mobilne jedinice. Dakle, nisu poduzimali policijske ovlasti u trenutku kada se dogodila nesreće (slijedili drugi automobil zbog prebrze vožnje ili drugih prekršaja u prometu). Također napominjemo da službeni automobil koji je sudjelovao u prometnoj nesreći nije presretač, već operativno vozilo.”, kažu iz policije te dodaju kako je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić naložio mjerodavnim internim službama utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja kako bi se utvrdile sve činjenice koje su prethodile prometnoj nesreći, odnosno odgovornost i propusti mjerodavnih osoba u organizaciji službe i rukovođenju policijskim službenicima.

Iz policije kažu i kako je Ravnateljstvo policije iz poštovanja prema tragediji i gubitku dviju obitelji tek danas odlučilo s novim informacijama izaći u javnost jer je jučer sahranjen drugi policijski službenik koji je naknadno preminuo u bolnici od težine zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći, piše Index.

“Ravnateljstvo policije još jednom izražava iskreno žaljenje obiteljima poginulih policijskih službenika.”, zaključuje se u priopćenju.

Podsjetimo, 28. prosinca u 23.20 sati na autocesti A4 na 86. kilometru došlo je do teške prometne nesreće. Prvo je došlo do sudara između teretnog vozila marke Mercedes varaždinskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnjak i službenog policijskog vozila. Od siline udarca, teretno vozilo probilo je zaštitnu ogradu i prešlo na suprotni kolnički trak te se prevrnulo. Na njega su potom naletjela dva osobna automobila, Renault Clio kojim je upravljala 22-godišnjakinja i Renault Clio kojim je upravljao 27-godišnjak.
U prometnoj nesreći na mjestu događaja preminuo je 42-godišnji policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom, dok su teško ozlijeđeni 30-godišnji policijski službenik suvozač i 49-godišnja putnica iz teretnog vozila prevezeni u KB Dubrava gdje im je pržena liječnička pomoć”.

Ozlijeđeni policijski službenik preminuo je u bolnici od težine ozljeda.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ugostitelji uputili zahtjeve: Traže radno vrijeme do ponoći, ukidanje zabrane održavanja muzike uživo…

Ugostiteljski radnici (hotelijeri i restorateri) i muzičari Kantona Sarajeva održali su sastanak na kojem su donijeli jednoglasne zaključke koje...

Možda vas zanima i ovo