Srijeda, 26 siječnja, 2022

Poginuli policajac imao skoro 3 promila alkohola u krvi: I kolega suvozač bio pijan

Nemojte propustiti

Policija je danas medijima poslala priopćenje u kojemu stoji kako niti nakon obavljenog očevida te provjere prikupljenih informacija točan uzrok nesreće nije utvrđen. No, otkrili su kako su policijski službenici koji su stradali u službenom automobilu bili pod utjecajem alkohola.

NesrecaHRV

Kako stoji u priopćenju, analiza krvi na prisutnost alkohola u organizmu kod vozača koji su svojim automobilima sudjelovali u ovoj prometnoj nesreći pokazala je da je 42-godišnji policijski službenik koji je upravljao službenim automobilom imao 2,91 promila alkohola u krvi, dok ostali vozači, sudionici prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola.

Policijskom službeniku koji se nalazio u svojstvu suvozača u službenom vozilu također je izmjerena prisutnost alkohola u krvi i to u vrijednosti 1,83 promila.
“Kako im je smjena završavala u ponoć, utvrđeno je da su se u trenutku prometne nesreće policijski službenici uputili prema sjedištu Mobilne jedinice. Dakle, nisu poduzimali policijske ovlasti u trenutku kada se dogodila nesreće (slijedili drugi automobil zbog prebrze vožnje ili drugih prekršaja u prometu). Također napominjemo da službeni automobil koji je sudjelovao u prometnoj nesreći nije presretač, već operativno vozilo.”, kažu iz policije te dodaju kako je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić naložio mjerodavnim internim službama utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja kako bi se utvrdile sve činjenice koje su prethodile prometnoj nesreći, odnosno odgovornost i propusti mjerodavnih osoba u organizaciji službe i rukovođenju policijskim službenicima.

Iz policije kažu i kako je Ravnateljstvo policije iz poštovanja prema tragediji i gubitku dviju obitelji tek danas odlučilo s novim informacijama izaći u javnost jer je jučer sahranjen drugi policijski službenik koji je naknadno preminuo u bolnici od težine zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći, piše Index.

“Ravnateljstvo policije još jednom izražava iskreno žaljenje obiteljima poginulih policijskih službenika.”, zaključuje se u priopćenju.

Podsjetimo, 28. prosinca u 23.20 sati na autocesti A4 na 86. kilometru došlo je do teške prometne nesreće. Prvo je došlo do sudara između teretnog vozila marke Mercedes varaždinskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnjak i službenog policijskog vozila. Od siline udarca, teretno vozilo probilo je zaštitnu ogradu i prešlo na suprotni kolnički trak te se prevrnulo. Na njega su potom naletjela dva osobna automobila, Renault Clio kojim je upravljala 22-godišnjakinja i Renault Clio kojim je upravljao 27-godišnjak.
U prometnoj nesreći na mjestu događaja preminuo je 42-godišnji policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom, dok su teško ozlijeđeni 30-godišnji policijski službenik suvozač i 49-godišnja putnica iz teretnog vozila prevezeni u KB Dubrava gdje im je pržena liječnička pomoć”.

Ozlijeđeni policijski službenik preminuo je u bolnici od težine ozljeda.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Austrijski “Heute”: Niko ne donosi više korone od Bosanaca

Dobra vijest je, piše Heute, što su se slučajevi zaraženih koronom među putnicima koji se vraćaju iz gotovo svih...

Možda vas zanima i ovo