Srijeda, 8 prosinca, 2021

Poginuo bježeći od policije!

Nemojte propustiti

Stefan Vacić (22), iz Trnave kod Jagodine, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u utorak veče na ulazu u Staro Lanište nadomak Jagodine, bježeći od policijskih patrola. Njegova porodica tvrdi da je za njim bila raspisana potjernica zbog neplaćenih prekršajnih prijava ukupne vrijednosti 60.000 dinara. Ipak, u MUP tvrde da je Stefan bio dobro poznat policiji zbog krađa, nasilničkog ponašanja i nasilja u porodici i da ga nisu jurili zbog naplate prekršaja.

– Angažovaćemo advokata, nije nam bitno koliko će to da košta. Oni su ga ubili dok su ga jurili – kaže Stefanova sestra Tamara Vacić. – Prije dvadesetak dana su ga priveli zbog neplaćenih prekršajnih prijava, ali je sada uspio da pobjegne iz dvorišta. Ako su vidjeli da je sklon bjekstvu, trebalo je da ga puste. Ne jure one koji duguju mnogo više, a Stefan je stradao zbog kazni od 60.000 dinara.

Prema nezvaničnim informacijama, Stefan je oko 18 časova izgubio kontrolu nad vozilom na ulazu u Staro Lanište i “zakucao” se u parkirani auto kod pumpe “Koral”.

– Policija mi je rekla da ga nije jurila, već pratila, a on je bježao. Nije šija nego vrat – priča Tamara. – Rekli su mi i da je za njim raspisana potjernica, ali niko od nas to nije znao. Stefan se slobodno kretao. On nije mogao da pobjegne iz zemlje, jer nije imao nijedan dokument, pošto ima fiktivnu adresu. Vodio se na Trnavu, a sa suprugom Saškom i dvoje djece privatno je stanovao u Ćupriji.

Stefanova sestra Tamara kaže da je u novinama pročitala da je policija saopštila da je Stefan izgubio kontrolu nad vozilom.

– Ne znam čiji je automobil koji je vozio, ali znam da je trebalo da da novac vlasniku tog automobila – priča Tamara.

Jedan od Stefanovih prijatelja koji je otišao na mjesto saobraćajne nesreće kaže da je prizor bio jeziv. Vidio je smrskana kola i Stefanovo beživotno tijelo pored olupine.

– Možda je imao neku potjernicu, možda nije. Ali i da je imao, smatram da to nije razlog da ga dvije patrole jure i da ga tjeraju u smrt – kaže Saša Maksimović, jedan od Stefanovih najboljih prijatelja. – Sigurno su organi reda saobraćajne policije iz Jagodine imali neki pik na njega ili su htjeli da se dokažu.

On dodaje da se Stefan najvjerovatnije uplašio od dvije patrole.

– Znam iz iskustva da dvije patrole ne bi Stefana privele i pozvale advokate već bi ga prvo tukle i maltretirale – smatra Saša. – Koliko puta su mene tukli, udarali mi šamare, a mislim da nemaju prava da nas biju, bez obzira na to koliko mi zgriješili.

Stefan je u četvrtak sahranjen u prisustvu porodice i prijatelja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo