Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Pogledajte govor o kojem bruji cijeli svijet, diktator Kim Jong Un: ‘Ispričavam se…‘

Nemojte propustiti

U video snimci državne televizije KCNA činilo se da je lider Sjeverne Koreje na moment čak i progutao knedlu u grlu i zaplakao

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un promatrao je desetke hiljada plesača, gimnastičara i drugih izvođača na velikoj proslavi u nedjelju u povodu 75. obljetnice osnutka vladajuće Radničke stranke. Stranački list Rodong Sinmun u ponedjeljak je objavio fotografiju na kojoj Kim uz glavne pomoćnike stoji za svečanim dugačkim stolom te maše publici.

Državna televizija KCNA rekla je da je Kima dočekalo glasno klicanje dok je ulazio u nedjelju na “Veliku masovnu gimnastičko-umjetničku izvedbu ‘Veliko vodstvo’ “.

No, više od klicanja pamtit će Kimov emotivni govor, zasigurno bez presedana u njegovoj dosadašnjoj vladavini. Kim je u govoru zahvalio vojnicima na velikoj žrtvi koji podnose za državu, ali se također ispričao građanima Sjeverne Koreje zašto što nije uspio poboljšati njihov život.

U video snimci državne televizije KCNA činilo se da je lider Sjeverne Koreje na moment čak i progutao knedlu u grlu i zaplakao, piše Reuters.

Kim je poručio da je zahvalan na činjenici da se ni jedan državljanin ili državljanka Sjeverne Koreje nije zarazio/a koronavirusom (u što mnogi sumnjaju), ali je potom dodao da su anti-korona mjere, međunarodne sankcije i nekoliko uzastopnih tajfuna spriječili vlast da ispuni svoje obećanje o poboljšanju životnih uvjeta i standarda za svoje građane.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo