Petak, 18 lipnja, 2021

Pogledajte kako bi izgledao WiFi signal da ga možemo vidjeti

Nemojte propustiti

Bežični Wi-Fi signal prenose talasi koji imaju svoju frekvenciju, talasnu dužinu i brzinu, i u savremenom svijetu nalaze se svuda oko nas.

Nickolay Lamm se zapitao kako bi takvi valovi izgledali kada bismo ih mogli vidjeti.

Sarađivao je sa univerzitetskom profesorkom M. Browning Vogel kako bi dobio detaljne podatke o načinu širenja tih talasa, i nakon toga kreirao vizuelno vrlo atraktivne i znanstveno tačne prikaze.

Na njegovim ilustracijama mogu se vidjeti načini širenja i odbijanja Wi-Fi radiotalasa, ali i interakcija sa preprekama.

Poseban efektni utisak postignut je korištenjem različitih boja koje prikazuju pod-kanale iste mreže ili pak pulsiranje talasa u prostoru.

1Ilustracije prikazuju svijet potpuno prekriven Wi-Fi signalom iz bezbrojnih izvora i ostavljaju utisak da nevidljivi svijet sveprisutnih radiotalasa može biti inspiracija čak i za umjetničke poduhvate.

(ITvesti.info)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo