Utorak, 18 siječnja, 2022

Pogledajte kako izgleda skok u vodu sa litice visoke 30 metara (Video)

Nemojte propustiti

Svaki sport ima svoju opasnu stranu, ali igranje stonog tenisa nikako ne može da se poredi sa skakanjem sa litice visoke 30 metara.

Foto: YoutubeNeustrašivi učesnici “Red Bull cliff diving” takmičenja pokazali su da bacanje u vode Atlantika između ogromnih stijena može biti zabavno.

Sportisti iz raznih dijelova svijeta okupili su se na Azorskim ostrvima u Portugalu kako bi iskusili čari cliff divinga, prenosi “Daily Mail”.

Takmičari su dobili zadatak da otplove na ostrvce Vila France do Campi, udaljeno 1300 kilometara od kopna, popnu se na vrh stijene visoke 30 metara, i odande bace u vodu.

U vođstvu je od samog početka bio Amerikanac po imenu Kent de Mond, koji se ovim sportom bavi već osam godina.

Prema njegovim riječima, pravo je zadovoljstvo skakati sa džinovske litice u vodu čija se temperatura kreće oko 22 stepena.

– Obožavam skakanje sa litice. Djeluje tako prirodno – izjavio je sportista kome su obožavatelji dali nadimak Čudovište.

 Ipak, na kraju je pobjedu na ovoj lokaciji odnio Artem Silčenko iz Rusije, koji je Amerikanca nadmašio za 0.1 poen.
 
Nakon posjete Portugalu, sportisti će 4. augusta otputovati u Irsku, na lokaciju simboličnog imena Serpent’s Lair (zmijska jazbina), gdje će nastaviti sa takmičenjem.

 

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo